[bar group="860×106"]

Desenes de milers de persones omplen els carrers de Barcelona, Tarragona, València i Alacant en la jornada de vaga i lluita

Manifestació a Tarragona de la Coordinadora Repartim el Treball i la RiquesaDesenes de milers de persones van sortir ahir dimarts 8 de juny als carrers de moltes ciutats i pobles dels Països Catalans per rebutjar les retallades que vol fer el govern de Zapatero.

D’una banda, els sindicats oficials (CCOO i UGT) van mobilitzar bona part dels seus afiliats i van aconseguir visibilitzar un rebuig ampli a les mesures que vol impulsar el govern espanyol per afrontar la crisi.

D’altra banda, el sindicalisme alternatiu, juntament amb l’esquerra independentista i l’esquerra alternativa, també va mostrar capacitat de mobilització en diverses ciutats del país i va reivindicar la necessitat de portar les mobilitzacions més enllà que una jornada de vaga del sector públic per tal d’aturar les polítiques neoliberals i començar a revertir-les.

>> Es perfila el 30 de juny com a jornada de vaga general a tot l’Estat

>> Recull de les principals manifestacions de la jornada: Barcelona, València, Alacant i Tarragona

 

Multitudinària manifestació del sector públic a Barcelona

Desenes de milers de persones van participar el matí a la manifestació que havien convocat els diversos sindicats al centre de Barcelona.

D’una banda, CCOO, UGT, USOC, CSIF i la IAC van convocar conjuntament i van aconseguir atraure, segons ells mateixos, 150.000 treballadores i treballadors (30.000 segons la guàrdia urbana). És una de les manifestacions més concorregudes dels darrers anys convocades per aquests sindicats.

D’una altra banda, la CGT també va aplegar un bon gruix de manifestants: unes 2.000 persones.

 

Prop de 2.000 persones a Barcelona a la manifestació de la CGT i l’esquerra independentista

A banda de la mobilització sindical del matí, per tal de possibilitar que les persones que durant el dia no estavan convocades a la vaga del sector públic també es poguessin manifestar, la CGT i l’esquerra independentista van convocar a una manifestació a la tarda.

Els prop de 2.000 manifestants van baixar pel passeig de Gràcia i van acabar amb diversos parlaments a la plaça Catalunya.

 

Les manifestacions de la vesprada tanquen la jornada de mobilitzacions al País Valencià

La vaga del sector públic ha acabat amb grans manifestacions a les principals ciutats dels Països Catalans. Entre les més nombroses, les de València i Alacant, amb una assitència de 30.000 i 5.000 persones respectivament, sempre segons els organitzadors.

A València, un dels blocs més nombrosos ha estat el de la Intersindical, que convocava conjuntament a altres sindicats menors, inclós la USOCV i ek Sindicat de Policies Locals i de Bombers. La Intersindical, en un comunicat posterior, assegurava que unes 10.000 persones secundaren les seus convocatories a les manifestacions de les tres capitals del País Valencià.

D’altra banda, l’esquerra independentista de València acudí a la manifestació darrere de la pancarta de la COS, que, amb el lema “Cap a la vaga general” sintetitzava el sentir de molts dels assistents a la manifestació. De fet, la possibilitat d’una convocatòria de vaga general ha gunayat punts al llarg de la jornada, per bé que l’èxit de la mateixa ha estat relatiu.

 

Unes 2.000 persones es manifesten a Tarragona

[Crònica de Pobleviu.cat]

Més de 2000 persones s’han manifestat aquest migdia a Tarragona, en motiu de la vaga del sector públic. El bloc de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, que ha aglutinat unes 400 persones, tancava la marxa amb el mateix lema que sortí a manifestar-se el passat 1 de Maig, “Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general!”. I és que totes les accions realitzades durant la jornada d’avui per part dels col·lectius de la Coordinadora les nostres comarques, es plantejaven amb l’horitzó d’una vaga general que ara és més propera. El bloc aglutinava gent de
totes les comarques del Camp i ha comptat amb la participació de Co.bas i CGT, les organitzacions de l’EI: CAJEI, Endavant, SEPC i CUP; i Cau de Llunes, l’assemblea feminista revolucionària.

A les 12 del migdia arrancava de la plaça de la Font de Tarragona, l’acte central de la jornada de lluita i vaga convocada per avui al sector públic. Més de 2000 persones han participat en la manifestació convocada pels sindicats majoritaris, mentre que el bloc de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa, hi ha participat de forma diferenciada i aglutinant unes 400 persones.

Tant el lema de la pancarta del bloc, com les diferents consignes encoratjades al llarg del recorregut, han advocat per la convocatòria de la vaga general com a única resposta vàlida davant la situació socioeconòmica en la que ens trobem i, per aturar la propera reforma laboral, així com els diferents decrets del govern espanyol que significaran l’augment de la precarietat i la privatització dels serveis públics. Aquest caràcter combatiu es contraposava a la passivitat mostrada pels sindicats majoritaris que encapçalaven la marxa, els quals condicionaven la convocatòria d’una vaga general a una aprovació unilateral, per part del govern espanyol, de la reforma laboral.

Per altra banda, avui al matí el sindicat CGT, amb la col·laboració de diverses organitzacions de l’EI, ha organitzat diferents piquets informatius per convocar als i les treballadores a la vaga i a la manifestació de Tarragona. També han realitzat una concentració davant l’Ajuntament de Reus, on hi han participat un centenar de treballadors i treballadores del Consistori i d’altres empreses municipals. No obstant, la majoria d’aquests treballadors i treballadores han optat per no realitzar vaga, sinó simplement, realitzar una aturada.

Aquesta darrera opció ha sigut l’escollida per molts treballadors i treballadores d’arreu de les comarques del Camp, davant els tímids anuncis de vaga general per finals del mes de juny i, tenint també present, que en el sector de l’ensenyament s’han realitzat diverses vagues al llarg del curs, amb les repercussions econòmiques que això té per al i la treballadora.


[bar group="860×106"]