Desenes de persones es manifesten a Barcelona en suport a les detingudes per l’Operació Piñata

28 persones detingudes: 14 acusades de pertinença a un grup criminal i 14 per resistència

El barri del Clot ha estat l’escenari escollit per convocar als manifestants de Barcelona, a les 20h, per mostrar el suport a les detingudes per l’Operació Piñata, la segona part de l’operació Pandora. Abans, però, s’ha organitzat tres columnes de barri: Gràcia, Sants i Poble Sec. La manifestació, que s’ha desplaçat pel carrer Aragó  i ha seguit per Rambla Guipúscoa fins a la Jefatura Superior de Policía de Catalunya, l’ha seguit un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra.

L’Operació Piñata ha començat a les sis del matí. La Policia Nacional en col·laboració amb les Brigades d’Informació de Madrid, Barcelona, Palència i Granada, a acabat amb 28 detingudes: 14 (12 segons el comunicat del Ministeri d’Interior) per pertinença a una organització criminal amb objectius terroristes i 14 per resistència a l’autoritat durant els registres realitzats a centres socials i domicilis.

Segons el comunicat del ministeri totes elles formarien part de Grups Anarquistes Coordinats (GAC), el mateix que les detingudes en l’operació Pandora fa tres mesos, quan l’Audiència Nacional va ordenar als Mossos d’Esquadra el registre de la Kasa de la Muntanya, entre d’altres. Aquesta operació l’ha ordenat el jutjat central d’instrucció número 6 de l’Audiència Nacional i, tot i les detingudes, continua oberta.

A Barcelona hi ha hagut tres detingudes a Poble Sec, Sant Andreu del Palomar i Sants, i dos registres un a la Verneda i l’altre a Poble Sec. Aquesta vegada l’operació s’han concentrat a Madrid on s’han detingut nou persones i dos a Palència.