[bar group="860×106"]

Diada d’Eivissa reivindicativa

El passat dia 7 d’agost Sa Bassetja. Assemblea Alternativa d’Eivissa organitzà un concert dins el marc de les festes de la Terra  per  reivindicar l’esperit popular de la Diada del 8 d’agost, que commemora l’arribada de les tropes catalanes a l’illa d’Eivissa i que ha esdevingut popularment la diada. Enguany l’ajuntament de Vila ha intentat llevar protagonisme al poble i donar-lo, exclusivament, a les institucions.

Això ha impulsat Sa Bassetja a fer un acte lúdic i reivindicatiu, que va comptar amb Xarxa (grup mallorquí guanyador del darrer Esclat). Una trentena de persones s’aplegà a Can Jordi Blues Station per gaudir d’un acte que pretenia retornar al poble el que les institucions  s’havien proposat acaparar.
Com és sabut, les diades festives formen part de la identitat de qualsevol poble. En el cas d’Eivissa, el 8 d’agost és el dia marcat. Tradicionalment durant la festa es deixaven les feines del dia i es baixava a Vila, per després fer una berenada popular al Puig dels Molins.

Avui en dia només és festa a la “capital” i no existeix una diada de tota l’illa d’Eivissa, malgrat que hi ha una institució pública, el Consell, que és comuna a tota Eivissa i que podria adoptar la festivitat en el seu calendari.


[bar group="860×106"]