[bar group="860×106"]

Diverses entitats valencianes sumen forces contra la islamofòbia

Demà dissabte, diverses entitats i plataformes antifeixistes de la ciutat de València s’aplegaran a la plaça de l’Ajuntament per denunciar els intents de promoure i normalitzar discursos racistes i islamofòbics a càrrec dels grupuscles ultres de la ciutat. L’extrema dreta valenciana està intentant emular els homòlegs nord europeus que han trobat en els discursos anti-islam una bona plataforma per visualitzar-se i captar adeptes, tot capitalitzant els discursos de la por que proliferen als mitjans de comunicació i en l’àmbit de les macro-polítiques.

L’excusa de Charlie Hebdo

Les entitats antifeixistes de València estaven en guàrdia des que, pocs dies després de l’atemptat de París, la premsa valenciana va recollir que “un patriota europeu” havia convocat un concentració a les portes de la mesquita per mostrar rebuig a l’atemptat. La convocatòria, suposadament a títol individual, de seguida va rebre el suport d’un dels principals partits feixistes de la ciutat, España 2000.

Després de nombroses protestes a càrrec de la comunitat musulmana i també de les entitats antifeixistes, la concentració finalment no es va poder celebrar, ja que Delegació de Govern va estimar que ni l’objecte ni el lloc triat eren adequats.

Tanmateix, Delegació de Govern i “el patriota europeu” acordaren finalment una concentració el passat dissabte 31 a la plaça de l’Ajuntament, que explícitament havia de ser contra el jihadisme i no contra l’islam, com pretenia el convocant.

Com recull antifeixistes.org al seu web, menys de 30 persones acudiren a la convocatòria. “Entre España2000, MSR, Independientes por Paiporta i altres organitzacions de l’extrema dreta local no van ser capaços de reunir ni a 30 persones. Malgrat haver acordat amb el Delegat del Govern que els lemes serien “contra la jihad”, els ultres exhibiren cartells contra l’Islam i els jueus. Fins i tot l’organitzador, Juan Antonio López Larrea, va admetre, dirigint-se al públic amb un megàfon, que eren molt poca gent. La nota més patètica de la jornada la van posar quatre personatges disfressats d’El Cid Campeador…”

La resposta, una setmana després

En aquesta ocasió, les entitats antifeixistes valencianes han considerat que la resposta no havia de ser en forma d’enfrontament que poguera donar més ressò a la convocatòria d’extrema dreta, que, un cop realitzada, ha sigut poc transcendent.

Així, demà dissabte, a les 12h, les entitats València entre totes, Acció popular contra la impunitat o la Plataforma ciutadana contra la islamofòbia es concentraran a la plaça de l’Ajuntament per demostrar el tarannà tolerant i obert de la ciutat.


[bar group="860×106"]