[bar group="860×106"]

Doble clatellada a les ARE

Els ripollesos van dir Les dues consultes populars que se celebraven aquest cap de setmana a Ripoll i Sant Celoni per referendar o rebutjar els projectes d’Àrea Residencial Estratègica (ARE) s’han saldat amb un rotund “no”. En ambdós casos el total de vots negatius s’han situat al voltant del 70% i se sumen a altres municipis que han demanat a Política Territorial la retirada d’aquests desenvolupaments urbanístics.

>> Les ARE a examen 

Can Riera de l’Aigua salvada
El poble de Sant Celoni rebutja el projecte que pretenia urbanitzar can Riera de l’Aigua, uns terrenys situats entre la riera del Pertegàs i el Parc natural del Montseny. Concretament el 69,1% dels 4.118 celonins que han votat aquest diumenge ho han fet en contra de l’ARE i només un 30,3% a favor. La participació ha assolit una xifra del 30,03%.

Albert Ventura, regidor de la CUP, ha explicat a L’ACCENT la seva satisfacció pel fet que tantes persones hagin manifestat que volen “opinar i decidir”. A banda els resultats “deixen molt clar”, segons Ventura, que aquesta voluntat de participar en el dia a dia ha de passar per un model de poble “diferent”. Finalment ha admès que es tracta d’un “sever correctiu” per l’equip de govern de CiU i que “hauran de repensar les seves polítiques, especialment les urbanístiques”.

Rebuig clar a Ripoll

El resultat de la consulta popular celebrada el dissabte a Ripoll també va ser molt clar en contra del projecte d’ARE. Un 70,6% dels 875 votants s’han pronunciat pel vot negatiu, mentre que només un 27,8% han votat a favor. La participació ha assolit el 10,1% del conjunt persones majors d’edat inscrites al padró municipal (8.846 habitants), superant el llindar dels 450 vots establerts per donar validesa a la consulta.

Aquest dimarts els tres grups polítics amb representació municipal (CiU, ERC i PSC) hauran d’aprovar en el ple una al·legació que demani la retirada de Ripoll del Pla director urbanístic (PDU) de les ARE de les comarques gironines. D’aquesta manera, continuarà vigent el POUM que preveu la construcció de 420 habitatges en els terrenys industrials on s’havia d’ubicar el projecte de Política Territorial. El que és ben segur, és que amb l’actual situació del mercat immobiliari, passaran molts anys abans que es vegin màquines en aquest espai.


[bar group="860×106"]