Dotze ferits en una carrega contra estudiants de la UIB

Moments abans de l'inici de la càrrega contra els estudiants mallorquins. Foto: dBalearsFins a 12 persones han hagut de ser atesos pels serveis mèdics per la càrrega que ha fet la Policia Nacional espanyola contra una concentració d’estudiants universitaris a Mallorca.

Joan Colom, portaveu del SEPC a la UIB (Universitat de les Illes Balears) ha explicat a L’ACCENT que a les 12 del migdia s’havia convocat una concentració al rectorat per protestar pel desallotjament ahir dels estudiants tancats a la UB i contra la via policial per respondre a les mobilitzacions estudiantils. S’hi han reunit un centenar de persones, que han decidit tallar la carretera de Valldemosa per donar més ressò a la protesta. Quan feia 20 minuts que estaven fent el tall, ha aparegut la Policia Nacional espanyola, que en menys de mig minut ha començat a carregar contra els concentrats.

La càrrega ha estat del tot desproporcionada, denuncia Joan Colom. I afegeix que han estat colpejant per sobre de la cintura, cosa que la legislació no permet als antiavalots. La conseqüència de l’atac policial és que 12 persones han hagut de ser ateses pels serveis mèdics.

El SEPC també denuncia que quan alguns estudiants han fugit corrent de les agressions i han entrat al campus, alguns agents els han perseguit i han entrat, també, al recinte universitari sense el permís de la rectora.

Per tot plegat, el SEPC demana la dimissió del delegat del Govern espanyol a Mallorca i que la rectora de la UIB condemni l’agressió contra els estudiants que es manifestaven tranquil·lament.