[bar group="860×106"]

Dures càrregues i detinguts després del desallotjament de l’ocupació de la UB


ÚLTIMA HORA: Manifestació multitudinària per protestar contra el desallotjament de la UB i les càrregues policials. Els sis detinguts al matí han estat posats en llibertat amb càrrecs.

Després que aquesta matinada els antiavalots dels Mossos d’Esquadra hagin desallotjat els estudiants que ocupaven el vestíbul de l’edifici central de la UB, aquest matí i migdia els agents policials han estat carregant al centre de la ciutat contra els centenars d’estudiants que protesten pel desallotjament.

Els estudiants han explicat a L’ACCENT que els agents han carregat durament contra ells tot i que s’havien retirat de la calçada de la Gran Via i estaven a la vorera. Després els Mossos han estat perseguint a cops de porra estudiants per l’Eixample.

>> Vídeos de l’ACN i de dvactivisme de les càrregues policials als estudiants a la plaça Universitat.

>> Vídeo de dvactisme de les càrregues al Palau Robert i als carrers de l’Eixample.


En el moment del desallotjament hi havia 53 estudiants. L’ocupació havia començat el 20 de novembre. Els Mossos han posat una denúncia contra 16 estudiants per desordres públics i alguns per desobediència, tots ells estaven dins de la UB en el moment del desallotjament. Els demanen entre 6 mesos i 3 anys de presó.

Càrregues a plaça Universitat i a l’Eixample

Les càrregues han començat a plaça Universitat, quan un grup d’estudiants havia tallat la Gran Via per protestar pel desallotjament. Els Mossos els han dit que sortissin, i quan es començaven a alçar (tal com es pot veure en aquest vídeo: http://blip.tv/file/1891138) els agents han començat a carregar durament. Tot i que els manifestants s’han traslladat a la vorera, han continuat els cops de porra. 8 persones han estat detingudes i 6 més retingudes una estona.

A les 12 els estudiants s’han tornat a concentrar, i la resposta dels Mossos d’Esquadra ha estat la mateixa: cops de porra i detencions. Aleshores els joves s’han escampat pel barri de l’Eixample per fugir de les càrregues, i les furgonetes dels antiavalots els han perseguit i han anat fet més càrregues. Alguns testimonis han explicat a L’ACCENT que els Mossos han estat carregant sense distincions en alguns punts tant contra manifestants com contra persones que s’ho miren o fins i tot periodistes. Sembla que hi ha hagut més ferits en aquesta persecució, però encara no se’n sap la xifra.

 

>> El SEPC denuncia que les autoritats universitàries optin per la via de la força

>> El rectorat de la UB desallotja els estudiants i no fa cas del referèndum mentre diu que vol mantenir el diàleg

>> Entrevista a Julià Maesteri, portaveu de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE), sobre els motius de l’oposició al pla de Bolonya: “L’EEES és el procés de creació d’un lliure mercat de serveis educatius a l’àrea europea”


[bar group="860×106"]