[bar group="860×106"]

El Bisbat de Mallorca demana 4 anys de presó per a sis feministes

El febrer de 2014 una acció a favor del dret al propi cos va acabar amb la detenció de set feministes després que una trentena de manifestants entressin a l’església de Sant Miquel de Palma cridant consignes a favor de l’avortament lliure i gratuït.

Després de la denúncia que el bisbat interposà per aquests fets, la Policia Nacional practicà set detencions esglaonades entre activistes feministes a qui acusava de protagonitzar aquella acció.

Ara, aquella acció pretén ser judicialment punida com un delicte contra la llibertat de culte. Aquesta acusació ha estat jugada a fons per l’acció del bisbat, que en un delicte penat entre sis mesos i sis anys de presó, situa la seva petició de condemna en la franja alta. En total, l’acusació particular exercida per l’ens eclesiàstic, sol·licita una pena de 4 anys de presó per a cadascuna de les sis feministes encausades.

Per al col·lectiu de suport a les feministes encausades, “aquesta protesta va ser un exercici legítim del dret a la llibertat d’expressió i, per tant, no és cap delicte”. Així mateix, també posen en valor l’utilitat d’accions com aquesta perquè “van contribuir en bona part a la retirada de la proposta de llei, a excepció de la modificació que obliga les menors d’edat a demanar permís patern per poder dur endavant l’avortament.

Enmig de les protestes contra aquest nou episodi repressiu cap al moviment feminista, un col·lectiu Anonymous ha hackejat aquesta nit el web del bisbat. En el comunicat penjat en solidaritat amb les feministes encausades afirmaven que “si haguéssim de comptar totes les vegades que l’Església s’ha ficat en la vida privada de la gent no ja manifestant, sinó imposant la seva visió, ompliríem les presons d’ovelles. Però nosaltres som més compassius”.


[bar group="860×106"]