[bar group="860×106"]

El Corredor Polonés s’acomiada hui dels escenaris

Després d’una carrera llarga i intensa, el grup de rock d’Ontinyent s’acomiada del públic hui a les 19:30h a la Sala Gomis. En aquest concert de comiat -el segon després de l’actuació a l’aniversari de l’Ateneu de Beniarrés el desembre passat- el grup farà un repàs de la seua trajectòria musical des que va néixer l’any 2000. I hi haurà lloc també per a la presentació de les cançons del seu darrer disc publicat: Fenòmens Tangibles. El concert, d’una durada prevista d’hora i mitja, veurà passar a molts dels ex-membres de la banda. L’entrada serà gratuïta.

Des que es va anunciar el comiat, el grup no ha deixat de rebre mostres de suport de molts seguidors i, també, del periodisme especialitzat, que des de fa anys, l’ha considerat com un dels referents de la música en valencià. El disc l’Embaràs d’Agnieszka, publicat l’any 2010, fou especialment aclamat per la crítica i rebé el Premi Ovidi al millor disc de rock.

Cansats d’anar contra corrent

En un comunicat fet públic el novembre de l’any passat, el Corredor Polonés es va mostrar esgotat per les dificultats que havien trobat en el panorama musical del país: “Tot i gaudir com a xiquets xicotets, -afirmaven- no hem pogut consolidar ni el grup ni l’estil dins del sector del rock en català”. I continuaven “si el component lingüístic ja és un entrebanc important pel poc suport, tan popular com per part de les administracions públiques (entrebanc que estàvem disposats a assumir per compromís i normalitat cultural), hem de sumar l’entrebanc de l’ínfim marge que dins del sector se li ha donat al tipus de música que fem. Un sector més preocupat en mantenir les castes actuals que no d’innovar i potenciar nous estils. Tanmateix, tot i sortir nous grups, alguns d’ells interessants i d’altres seguint la casta amb noves caretes, l’statu quo mantingut ens ha vençut. Cansats doncs, de pidolar almoines en cadascun dels festivals que s’organitzen al territori o de llançar-se a la selva dels circuits de sales pagant per avançat”.

Pocs mesos abans, amb motiu dels Primis Ovidi de la música en valencià, el grup ja expressava el malestar cap als promotors i organitzadors de concerts que no els havien donat prou suport, fins arribar a la decisió de desistir: “Tot plegat, fa que la situació acabe sent insostenible. Tristament, no hi ha cap valent ni valenta que aposte per un estil no normalitzat en valencià ni al País Valencià ni a la resta de territoris catalanoparlants, i això és un drama”.


[bar group="860×106"]