[bar group="860×106"]

El Corte Ingés intenta imputar penalment el piquet detingut a Alacant

 

El judici previst ahir a A.R.V, militant de la COS i d’Endavant d’Alacant detingut com a integrant d’un piquet de la passada vaga, fou finalment suspès. El motiu fou que El Corte Inglés -l’empresa contra la qual estava actuant el piquet-, decidí elevar el cost dels desperfectes que segons ells ocasionà el piquet fins a 483 euros. Ara les parts hauran de presentar una nova peritació, i si finalment el jutge considera que la quantitat és superior a 400 euros, el que havia de ser un judici per faltes es convertirà en un judici penal.

L’acusat, a la sortida del judici, denuncià la política de El Corte Inglés envers els treballadors i la lluita sindical: “El Corte Inglés persegueix i prohibeix la sindicació dels seus treballadors, els coacciona i amenaça amb fer-los fora si volen secundar la Vaga, els obliga a fer hores extres, els sotmet a una pressió psicològica constant per a augmentar les vendes, i ara amb aquest judici vol lucrar-se amb la feina legítima, justa, legal i pacífica que realitzem els piquets informatius. Aquesta és la lògica de les empreses de l’oligarquia i del capital, que protegides amb un cordó policial van impedir el 29 de setembre que els piquets informaren els treballadors del centre comercial”.

Una vintena de persones acompanyaren A.R.V en el seu pas pels jutjats. Provenien de diverses organitzacions: Endavant, COS i Maulets, però també CGT, PCPE, CCOO o Esquerra Unida. En els darrers mesos, Alacant ha viscut una mobilització continuada contra la crisi econòmica i les polítiques dictades pel capitalisme, amb marxes i manifestacions.

La vaga del passat 29-S es va saldar amb 6 detinguts al País Valencià, 3 dels quals eren membres de l’esquerra independentista.


[bar group="860×106"]