[bar group="860×106"]

El juí a Camps per suposats suborns segueix endavant

Francisco Camps i Carlos Fabra

La branca valenciana del “Cas Gürtel” encara reviscola. Aquest dilluns, 6 de juliol, el magistrat que duel cas al Tribunal Superior deJustíciaa del País Valencià h a dictaminat que hi ha “suficients indicis racionals” per a fer comparèixer una volta més al president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, davant del tribunal. Aquesta ordre contrasta amb la demanda de Camps per arxivar el cas.

Després de la investigació del jutge Baltasar Garzón i de l’auto resultant a principi de 2009, el cas passà al Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV). Ací, el magistrat José Flors féu comparèixer el 20 de maig el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, per les acusacions que l’imputaven el delicte de suborn.

Aquest delicte s’inseria dins el “Cas Gürtel”. Segons Garzón, Camps i tres dirigents més del PP valencià (el portaveu, Ricardo Costa; l’assessor de la Diputació, Vicente Betoret i l’ex número dos del Consell, Víctor Campos) havien rebut regals de part dels executius d’Orange Market a canvi d’afavorir aquesta empresa en les adjudicacions públiques. El valor dels regals ascendia a 12.000€, 7.000€, 10.000€ i 4.000€, respectivament i eren fonamentalment roba i complements.

Camps va eixir d’aquella compareixença de maig com si res. Digué la “veritat”, reiterà la seua innocència i demanà que el cas s’arxivara, és a dir, que s’aturara el juí i acabaren les investigacions i accions judicials. A tot açò, des de Madrid, el PP donava ple suport i mostrava tota confiança en el seu representant valencià.

Ha passat un mes i mig i avui el jutge instructor, José Flors, ha rebutjat la seua petició d’arxiu del cas. És més, ha citat a Camps i als altres tres imputats (Costa, Betoret i Campos) en una compareixença el 15 de juliol. La raó d’aquest pronunciament després d’un mes i mig són les noves proves -fonamentades en correus electrònics- que demostrarien “suficients indicis racionals” dels suborns. En la compareixença l’acusació concretarà els seus punts i la defensa exposarà el que crega convenient. Des de Madrid, el PP segueix confiant en el president valencià.


[bar group="860×106"]