El rectorat de la UB desallotja els estudiants i no fa cas del referèndum mentre diu que vol mantenir el diàleg

El rectorat de la UB ha emès un comunicat sobre el desllotament dels estudiants tancats a l’edifici central de la universitat on justifica el desallotjament. En el comunicat, diuen que han enviat els Mossos d’Esquadra perquè asseguren que hi havia hagut un “increment de la tensió i de la violència cap a membres de la comunitat universitària per part de persones integrades en els col·lectius tancats en centres de la Universitat de Barcelona”.

Sorprèn que, alhora que envien la policia, assegurin que “la via del diàleg amb els estudiants impulsada pel Rectorat continua oberta”.

Cal recordar que fa unes setmanes els estuidants de la UB van votar majoritàriament contra l’aplicació de Bolonya (amb un 93,1% de vots a favor d’aturar-la), però que el rectorat no n’ha fet cas. Al comunicat fet públic aquest matí, es mantenen en la via d’aplicar Bolonya sense fer cas a la majoria estudiantil, ja que hi asseguren que “es prosseguirà amb el desenvolupament del projecte de seguiment de l’aplicació de l’Espai Europeu d’Educació Superior per a la millora de la Universitat pública, anunciat al Claustre del 5 de març”.