El TSJ dóna el vistiplau a la construcció del nou Mestalla

El TSJ dóna el vistiplau a la construcció del nou Mestalla

Les obres del nou Mestalla (parroquial, www.fliqur.com)

El Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJPV) ha desestimat la petició de paralització cautelar de les obres del nou Mestalla, el futur estadi del València CF, que havia presentat la Federació d’Associacions de Veïns de la zona.

La decisió del TSJPV avala la continuació de les obres del nou Mestalla ja que el considera un edifici d’interès públic. D’aquesta manera, el tribunal ha rebutjat el recurs contenciós administratiu que van presentar els veïns del nou estadi, el qual denunciava el conveni que recolza l’operació urbanística, ja que, segons la plataforma de veïns, les modificacions del Pla General s’han produït en favor de l’interès d’una empresa i no del públic. La polèmica s’ha centrat en la titularitat del sòl. Els advocats de l’associació de veïns al·leguen que la fórmula d’intercanvi dels terrenys no és la reconeguda per la Llei Urbanística Valenciana (LUV) i per tant incorre en un delicte, ja que s’hauria d’haver fet mitjançant concurs públic o subhasta.

A banda de la Federació d’Associacions de Veïns de la zona, s’han posicionat en contra de les noves obres un grup d’antics propietaris, el PSPV i altres plataformes veïnals. Els que s’oposen a la nova construcció tenen encara una esperança als tribunals: un dels magistrats del TSJ ha votat en contra de la continuació de les obres perquè considera que l’estadi s’està construint per a l’ús exclusiu d’una institució esportiva privada com és el València CF, i no en interès dels veïns.

Les obres del nou Mestalla han estat polèmiques des del principi per la privatització del nou sòl que ocuparà l’estadi, en un solar situat a l’avinguda de les Corts. L’estadi estarà dissenyat per l’arquitecte Mark Fenwick i tindrà un aforament de 75.000 persones, 25.000 més que l’actual Mestalla. A més, anirà acompanyat d’un centre comercial. Però el punt més controvertit es troba en la venda de l’antic recinte de l’estadi del València CF, que aportarà més de 300 milions d’euros al club. Aquesta operació ha estat considerada una de les majors operacions d’especulació urbanística dels últims anys.