[bar group="860×106"]

El vilanoví Karim es declara insubmís a la multa de 400 euros

Roda de premsa de suport a Karim (és el de la dreta)Després de conèixer la condemna a pagar 400 euros, el vilanoví Karim Akbih Verdaguer ha fet públic en roda de premsa es declara “insubmís a un sistema que genera injustícies cap a la majoria de la població”. És per això que no pagarà els diners de la multa, per la qual cosa s’enfronta a 50 dies de presó.

>> Karim va ser detingut el passat 15 de novembre després de participar en una manifestació contra la crisi capitalista a Barcelona. L’acusen d’agredir un agent de policia durant la manifestació.

En una roda de premsa al Casal Popular Okupat l’Estanquet, de Vilanova i la Geltrú, el propi Karim va donar a conèixer la confirmació de l’Audiència Provincial que podria dur-lo a presó per 50 dies. El recurs interposat per la defensa del Karim de Vilanova ha estat desestimat i queda confirmada la sentència per una falta de lesions i una altra d’atemptat a l’autoritat, segons informa Alerta Solidària.

Davant d’alguns companys i periodistes, en Karim, que afirma haver estat jutjat i condemnat per la seva militància i activisme en contra de l’actual sistema econòmic, va deixar ben clara la seva posició a no fer front a la sentència: “em declaro insubmís a un sistema que genera injustícies cap a la majoria de la població. Sóc insubmís a un sistema que castiga els qui hem decidit oposar-nos a l’explotació. No penso cedir al xantatge i per tant no pagaré la multa malgrat les conseqüències que pugui comportar”.

Informen des de Vilanova i la Geltrú que Cristina, membre de la Coordinadora Antirepressiva del Garraf, va argumenta que la condemna de la “pena-multa” és una mesura discriminatòria i classista en tant que posa preu als dies de presó, de tal manera que els qui poden pagar se’n lliuren però qui no pot assumir el pagament s’ha d’acabar sotmetent a la reclusió. És per això que en Karim, ha pres la decisió de no pagar els 400 € de la pena-multa fet que suposarà una ordre de presó substitutòria de 50 dies.

Per a la Cristina, la fermesa del Karim és un repte per al conjunt de la societat de Vilanova que ha de veure en aquest gest la dignitat d’un moviment que creix a la ciutat i al Garraf, que proposa alternatives a l’actual capitalisme i que no deixarà sense resposta la possible entrada a presó del company Karim.

Ja hi ha convocatòries de suport a en Karim: e 2 de maig hi haurà una jornada solidària a Ribes, per finançar la campanya que arribarà al cor de Vilanova el proper 16 de maig amb una manifestació.

A més, Martí Majoral, membre d’Alerta Solidària, l’organització antirepressiva de l’Esquerra Independentista, va anunciar que la solidaritat s’anirà escampant arreu dels Països Catalans amb diferents accions, concentracions i actes diversos.


[bar group="860×106"]