Els estudiants de la UB i la UPF volen aturar Bolonya

A la pregunta “S’ha de congelar l’aplicació de l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior i iniciar un procés de debat sobre el futur de la Universitat Pública?”, el 88,7% dels estudiants de la UPF van votar dimecres 25 de febrer que sí. La consulta l’havia convocada al plataforma Estudiants pel Referèndum. L’endemà votaven els estudiants de la UB, i van respondre a la mateixa pregunta d’una manera encara més aclaparadora: amb el 93,1% a favor.

El mateix dijous, els estudiants, el professorat i el personal d’administració i serveis de la UPF estaven convocats a escollir rector. Només es presentava un candidat, Josep Joan Moreso, però ni això li va permetre emportar-se la majoria dels vots. Moreso en va aconseguir 561, molt lluny de les 1.583 paperetes que estaven en blanc, seguint la consigna del SEPC, que demanava el vot en blanc per expressar la queixa per la implantació del procés de Bolonya i per la repressió contra els estudiants que s’havien tancat al nou campus de la UPF feia una setmana.

 

Valoració del resultat del referèndum a la UPF
El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans ha valorat “molt positivament els resultats assolits en el referèndum per paralitzar l’aplicació del Procés de Bolonya a la UPF”. Ara, d’acord amb els resultats, els convocants exigeixen al rectorat que faci cas de l’opinió expressada pels estudiants de la UPF.

Aquest no és el primer referèndum que es fa en relació a Bolonya. Els estudiants de les universitats de Lleida, Girona i la UAB ja van votar fa uns mesos massivament a favor d’aturar el procés d’aplicació de procés de Bolonya. De moment, cap universitat ha considerat vinculant la voluntat majoritària de l’alumnat expressada a través de les urnes.