[bar group="860×106"]

Els Mossos tornen a carregar contra els estudiants al vespre

Càrrega aquest vespre contra la manifestació. Foto: Miquel LlopLa policia ha carregat al centre de Barcelona contra la manifestació convocada pels estudiants per protestar pel desallotjament aquest matí de la UB on assistien unes 5.000 persones.

Asistents a la manifestació d’aquest vespre han explicat a L’ACCENT que a la Via Laietana, en un clima de molta tensió, els Mossos d’Esquadra han començat a carregar contra els milers de manifestants. Hi ha hagut enfrontaments a la Via Laietana, a la Rambla i a la zona del voltant del mercat del Born. Les càrregues han provocat ferits entre els manifestants i també els periodistes que ho cobrien.

En aquests moments (12 de la nit) encara hi ha furgonetes d’antiavalots recorrent els barris de la Ribera i Gòtic, i també un helicòpter de la policia sobrevolant el centre de la ciutat.

 >> Vegeu un vídeo sobre els enfrontaments d’aquest vespre: Noves càrregues dels mossos

>> El SEPC ha explicat a L’ACCENT que hi ha ferits en diversos hospitals de la ciutat. Entre els ferits per les càrregues policials hi ha un nen de 10 anys, que Europa Press explica que ha estat colpejat pels Mossos juntament amb els seus pares i que ha hagut de ser atès pel Servei d’Emergències Mèdiques. També ha estat ferit un conductor d’autobusos amb una ferida al cap.

>> No hi ha notícia oficial de detinguts, tot i que testimonis han vist com algunes furgonetes de la policia s’emportaven persones arrestades.

 A la manifestació hi havia tant estudiants com professors i persones de col·lectius polítics i moviments socials de la ciutat per denunciar la resposta violenta de les autoritats universitàries i polítiques al rebuig dels estudiants a l’aplicació del pla Bolonya

Primers enfrontaments a Caneletes
Hi ha hagut uns primers enfrontaments quan la manifestació passava per Caneletes, perquè els estudiants volien baixar per la Rambla i un cordó policial els ho ha impedit.

La marxa ha continuat pel carrer Fontanella i ha baixat per Via Laietana. Un nou cordó policial els ha barrat el pas i aleshores hi ha hagut enfrontaments més contundents que han dispersat els manifestants.

Amb les càrregues els Mossos han impedit que la manifestació pogués continuar, així que ha quedat desconvocada. Al llarg de tot el vespre hi ha hagut enfrontaments entre la policia i grups d’estudiants que responien a l’agressió dels mossos als carrers del barri Gòtic i de la Ribera.

Asseguda dels manifestants durant la marxa. Foto: Miquel Llop

 

Càrrega aquest vespre contra la manifestació. Foto: Miquel Llop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


[bar group="860×106"]