[bar group="860×106"]

Els treballadors d’Estampaciones Sabadell es planten contra l’ERO que pretén acomiadar 223 empleats

Protesta de la plantilla el 7 de juliol. FOTO: CGT

Els treballadors han dit prou. Després de 3 Expedients de Regulació d’Ocupació temporals, el comitè d’empresa d’ESSA Palau ha decidit oposar-se frontalment a un nou pla que suposa que gairebé la meitat de la plantilla es quedi sense feina.

La posició dels representants sindicals, amb majoria de CGT i FTC, és de no acceptar cap acomiadament. Consideren que el fet que la companyia segueixi tenint beneficis demostra que la única intenció és “aprofitar-se de la situació de crisi econòmica per abaratir costos reduïnt els salaris i el personal”.

A més, des de febrer i fins el novembre bona part dels assalariats estan afectats per l’últim d’aquests expedients, que els suposa una rebaixa considerable dels seus ingressos. Per tot plegat es troben en vaga indefinida i estan protagonitzant diverses mobilitzacions. Una d’elles ha estat la concentració d’aquest matí davant del Parlament i, d’altra banda, aquesta tarda s’han manifestat davant l’Ajuntament de Palau Solità i Plegamans, on la Plataforma Cívica de Ciutadans a l’Ajuntament ha presentat una moció de solidaritat amb els treballadors.  

Des de divendres passat la planta del Vallès Occidental es troba aturada. Com a mitjà de protesta les mercaderies estan bloquejades de manera que no entra ni surt cap producte. Aquest fet va provocar el seu moment de màxima tensió dimarts quan va intervenir el cos d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra. Tot i que no era la primera vegada que es presentaven a la fàbrica des que comencessin les mobilitzacions, la policia va arribar amb cinc furgonetes i es va situar en posició de carregar per tal de retirar un treballador que s’havia encadenat a la porta. Tot i la indignació dels assistents finalment no es van haver de lamentar incidents de massa consideració.

Per la seva banda, la direcció  de l’empresa de components per a l’automòbil defensa aquest ERO constatant un descens significatiu de la producció. Tot i això asseguren que de cara al 2011 ja hi ha acords amb diverses marques que permetran recuperar tota la ocupació. Les postures semblen irreconciliables, els treballadors ja han dit que arribaran fins on calgui i l’última oferta de l’empresa ha estat de 28 dies per any treballat amb un màxim de 15 dies. La resposta ha estat clara: “no s’entrarà a negociar fins que no es retirin els plans d’acomiadament”.


[bar group="860×106"]