[bar group="860×106"]

Els veïns de Castellar-l’Oliveral es manifesten contra la destrucció de l’horta

Fotografies d’Enric Navarro, Pau Alabajos, Josep Gavaldà

La campanya contra la destrucció de l’Horta de València i contra l’aprovació del nou PGOU continua endavant en diversos fronts i aquest matí ha reunit centenars de persones en una manifestació al llogaret de Castellar-l’Oliveral amb el lema Horta és futur. Una manifestació que l’organització no ha dubtat en considerar tot un èxit, ja que, segons alguns dels assistents, hi han participat vora 2.000 persones.

Aquesta zona de l’horta ja està assetjada per diverses infraestructures que la rodegen, així com pels projectes expansionistes de la ciutat que als darrers anys s’han engolit bona part de l’horta que els separava. La de hui és la primera manifestació contra el PGOU i ha reunit veïns de tota l’àrea metropolitana. S’esperen mobilitzacions semblants a altres zones afectades.

Continuen arribant suports

La campanya #Hortaés futur continua recollint suports a tots els àmbits. D’una banda, la campanya de recollida de signatures a través de la plataforma Change.org ja ha superat les 10.000 que es pretenien d’objectiu inicial, i actualment ronda les 13.000. Però més significatives són les adhesions d’entitats i col·lectius afectats, com ara diverses comunitats de regants, la denominació d’origen de Xufa valenciana o el propi Tribunal de les Aigües, que s’han manifestat contraris a la nova destrucció de l’horta.

D’altra banda, tot i la Universitat Politècnica s’ha negat a posicionar-se en contra del PGOU, continuen les campanyes entre professors i estudiants per aconseguir que el creixement d’aquesta universitat no siga una excusa per a la destrucció. Així mateix, a la Universitat de València, estudiants i professors també estan mobilitzant-se perquè les instancies de govern s’hi posicionen en contra.

En l’àmbit comunicatiu, aquesta setmana, l’actor Xavi Castillo ha difós un vídeo de suport que ha tingut un gran ressò per les xarxes.

Suports més enllà de la comarca

La campanya #Hortaésfutur està posant especial èmfasi en la difusió en l’àmbit internacional del perill en què es troba l’horta de València. Diverses autoritats de l’àmbit científic ja s’han sumat a la campanya. Per la seua banda, l’Esquerra Independentista també ha fet una crida a que des d’arreu dels Països Catalans s’envien mostres de suport i es col·labore en la campanya. Organitzacions com Endavant o el SEPC consideren que cal fer un esforç per evitar aquesta nova agressió al patrimoni natural i cultural.


[bar group="860×106"]