“Em pegaven per no besar la bandera espanyola dins la caserna de la Guàrdia Civil”

Aquest és l’esfereïdor testimoni del jove Enric A., detingut el passat dissabte a Biniali, Mallorca. El jove, militant d’Arran de Mallorca, va ser detingut la matinada del dissabte al diumenge a Biniali després de sol·licitar a la Guàrdia Civil que actués contra un grup de brètols que havien agredit a diverses persones que participaven a la revetla de la població. El fet que Enric A. es dirigís als guàrdies civils en català fou motiu per a aquests per no només fer cas omís de les demandes del jove sinó per detenir-lo de forma violenta.

Un cop a la caserna d’Inca s’inicià un autèntic infern per a Enric. Els guàrdies civils el colpejaren repetidament i el volien obligar a cridar “Viva el rey!” i a besar una bandera espanyola. Davant les negatives del jove a cedir a les vexacions a què volien sotmetre’l, la violència anava en augment.

El jove ha presentat una denúncia als jutjats d’Inca per maltractaments contra la Guàrdia Civil. El relat dels fets i l’explicació de la denúncia l’ha fet aquest dimarts a la tarda en una roda de premsa acompanyat de familiars i una trentena de joves militants independentistes. La roda de premsa ha estat vigilada per efectius policials que, en acabar, han procedit a la identificació de quatre dels assistents.

Aquestes detencions es produeixen en un context d’ofensiva contra el català per part de la policia i el govern del PP que ha topat amb un ampli rebuig social. L’episodi segueix el mateix patró que la detenció de quatre independentistes a Bunyola a finals de maig.