“Em pegaven per no besar la bandera espanyola dins la caserna de la Guàrdia Civil”

“Em pegaven per no besar la bandera espanyola dins la caserna de la Guàrdia Civil”

Aquest és l’esfereïdor testimoni del jove Enric A., detingut el passat dissabte a Biniali, Mallorca. El jove, militant d’Arran de Mallorca, va ser detingut la matinada del dissabte al diumenge a Biniali després de sol·licitar a la Guàrdia Civil que actués contra un grup de brètols que havien agredit a diverses persones que participaven a la revetla de la població. El fet que Enric A. es dirigís als guàrdies civils en català fou motiu per a aquests per no només fer cas omís de les demandes del jove sinó per detenir-lo de forma violenta.

Un cop a la caserna d’Inca s’inicià un autèntic infern per a Enric. Els guàrdies civils el colpejaren repetidament i el volien obligar a cridar “Viva el rey!” i a besar una bandera espanyola. Davant les negatives del jove a cedir a les vexacions a què volien sotmetre’l, la violència anava en augment.

El jove ha presentat una denúncia als jutjats d’Inca per maltractaments contra la Guàrdia Civil. El relat dels fets i l’explicació de la denúncia l’ha fet aquest dimarts a la tarda en una roda de premsa acompanyat de familiars i una trentena de joves militants independentistes. La roda de premsa ha estat vigilada per efectius policials que, en acabar, han procedit a la identificació de quatre dels assistents.

Aquestes detencions es produeixen en un context d’ofensiva contra el català per part de la policia i el govern del PP que ha topat amb un ampli rebuig social. L’episodi segueix el mateix patró que la detenció de quatre independentistes a Bunyola a finals de maig.