Enderrocaments i càrregues policials al barri del Cabanyal [fotografies]
Càrregues contra les persones que protestaven pels enderrocaments al Cabanyal. FOTOS: Oriol ClaveraEl barri valencià del Cabanyal segueix patint les conseqüències de l’especulació valenciana.

Des de primera hora del matí d’aquest dimarts, i fent cas omís a les reclamacions veïnals, diverses excavadores i cotxes grua han començat a enderrocar cases del carrer de San Pedro i Luís Despuig, conjuntament amb un gran desplegament policial que els ha vetllat.

Aquest fet ha provocat el rebuig dels veïns i integrants de la campanya “Salvem el Cabanyal” que s’han manifestat durant tot el dia fent pancartes, assentades i pintades. Segons ha declarat la portaveu de la plataforma “Salvem el Cabanyal Maribel Domenech, alguns d’aquests veïns han estat tractats de males maneres quan 30 o 40 policies han carregat contra ells en el moment en què han rodejat les cases.

Segons Domenech, aquest el pla per enderrocar el Cabanyal era un fet que es preveia des del 24 de març passat, quan al ple de les Corts es va aprovar la llei que donava vistiplau als enderrocaments del barri, amb la majoria de vots del PP a favor. La portaveu també ha anunciat que “s’està vivint un atac massiu” contra el barri, i que el carrer San Pedro només és l’objectiu d’aquesta jornada.

Els veïns, per la seva part, pateixen perquè els enderrocaments es succeeixin en cadena i que els seus habitatges també es vegin afectats. Per altra banda, també critiquen el gran i exagerat desplegament policial que hi ha hagut al llarg del dia.

>> Fotografies d’Oriol Clavera (València):