[bar group="860×106"]

Es presenten les Falles Populars i Combatives

L’edició d’enguany de les Falles Populars i Combatives fou presentada ahir per la vesprada a Ca Revolta. En el marc d’una taula rodona sobre els “Problemes i reptes de les festes populars al País Valencià” s’explicaren els diferents actes previstos per a l’edició del 2009 i també els problemes que s’ha tingut per organitzar-los.

Sobre les problemàtiques que hi ha a cada lloc parlaren també els representants de la FAB (Borriol) o de la FAMA (Villalonga), així com la Falla dels Poblats Marítims “Més fusta a la foguera”. En general, totes aquestes iniciatives populars topen amb les institucions i administracions que entrebanquen, si no persigueixen directament, les iniciatives alternatives.

D’altra banda, el portaveu de la Federació de Dimonis i Diables del País Valencià explicà la situació creada per la directiva europea sobre el foc: per bé que actualment la decisió depèn dels polítics de Madrid, que tenen capacitat per introduir-hi modificacions en la seua aplicació, el portaveu de la Federació reclamà una major pressió ciutadana per aturar una directiva que pot suposar la mort de la festa de tot un poble.

Més problemes a Ca Revolta
Durant la taula rodona també es pogué saber que Ca Revolta no ha rebut els permisos que rebia cada any per poder fer concerts durant Falles. D’aquesta manera, un dels pocs espais alternatius que quedaven a la ciutat haurà de suspendre tota la seua programació que incloïa més de cinc dies de concerts en valencià, pràcticament els únics que se realitzen a València a banda de la programació de Falles Populars i Combatives.

Els actes
La programació d’enguany inclou activitats des del dia 13 al 18 de març als barris de Ciutat Vella, Botànic i Benimaclet. A banda dels tradicions concerts, la plantà de la falla alternativa o el concurs de paelles, enguany hi haurà també una calçotada o una excursió a la Vall de la Murta. Entre els col·lectius i organitzacions que hi participen trobem a l’Ateneu Popular, el Centre Social-Bar Terra, el Grup de Suport als Presos, Maulets, Viarany, l’Assemblea de Joves de València, REDI, Ca Revolta i Endavant.


[bar group="860×106"]