Escandalós menyspreu del consistori tortosí a una moció popular.

El passat dilluns 5 de desembre, l’Ajuntament de Tortosa va viure un lamentable episodi de com els partits polítics no mostren cap respecte per la democràcia ni la població a la que diuen representar. L’esmentat dilluns, al ple municipal, el moviment Acampada 15-m de Tortosa va presentar una moció popular amb el suport de de 1741 signatures (1161 signatures validades i 580 d’altres persones que encara que no estan empadronades tenen una relació directa amb la ciutat: treballen estudien, paguen impostos dels seus comerços…). La moció, entre altres coses, demanava una baixada de sous dels representants municipals tortosins.

Cal destacar que la moció es basava en un ampli, complet i documentat amb fonts oficials tals com els Serveis Socials de l’ Ajuntament o l’institut d’Estadística de Catalunya i que podeu consultar a www.acampadatortosa.org.  i de la que el mateix alcalde, Ferran Bel (CiU), en declaracions fetes a premsa dies abans havia dit que contenia dades falses però sense aportar cap informació que donés suport  a la seua opinió.

Paper lamentable dels partits polítics del consistori

Durant la lectura de la moció es van poder evidenciar la manca de respecte de l’alcalde i alguns regidors (també de CiU) cap a la democràcia i els ciutadans que diuen representar. Mentre es llegia la moció hi havia regidors parlant, rient o gesticulant amb total menyspreu. Altrament els partits de l’oposició (ERC, PSC i ICV), aquells que quan el moviment 15-m està present als mitjans de comunicació l’havien defensat, no van fer més que llençar-se acusacions uns a altres però sense arribar a parlar de la moció, dels problemes reals de Tortosa. I és com ja va sent massa habitual, aquest partits autoanomenats d’esquerres, no passen de les declaracions buides de continguts. I ho podem veure amb temes com el transvasament o l’energia eòlica, on aquest partits diuen estar en contra però ni tenen cap política més enllà de les declaracions oportunistes, ni es desmarquen de les polítiques nacionals de les seues centrals organitzatives.

Valoracions

El moviment Acampada 15-m de Tortosa afirmen en un comunicat fet públic: “Ens decep que quasi ningun partit polític hagi entès la  motivació de la present moció sigui encetar el debat polític davant els greus problemes que sofreix el poble” I més avant conclouen: “Valorem negativament el que avui hem vist i hem sentit dels nostres polítics. (…) no ens podíem imaginar un nivell tan baix amb el discurs polític.