Especial 9 d'octubre

Milers de persones es manifesten a València pels drets nacionals i socials

Una vegada més els carrers de València han sigut escenari de la manifestació de la Diada del 9 d’Octubre. A la manifestació hi ha participat la Comissió 9 d’Octubre –que agrupa diferents associacions, partits i sindicats- i l’esquerra independentista. Tant la Comissió 9 d’Octubre com l’esquerra independentista han posat l’accent en la denúncia de les retallades que a nivell social i nacional estan afectant el país. Entre les reivindicacions més sentides hi figuraven la posició contrària a la retallada de drets socials i a la reforma laboral, així com una dura crítica al govern de la Generalitat per la política de retallades en l’ensenyament en valència.

>>> Galeries de fotos. >>> Festa d’escola Valenciana >>> Agressions feixistes a València >>> Resposta antifeixista a Castelló

Flickr_albumid=72157625133150994

El bloc de l’esquerra independentista ha reunit més d’un miler de manifestants que han marxat sota el lema “Prou retallades socials i nacionals! Construïm els Països Catalans”. L’esquerra independentista ha volgut fer visible el projecte nacional dels Països Catalans com a via per construir una societat lliure i socialista. A l’acte polític final l’organització ha assenyalat que el País Valencià dels “més de 500.000 aturats” no té futur amb Espanya. Així mateix, el text ha fet una denúncia explícita de la corrupció assenyalant la responsabilitat de la classe política –en especial del Partit Popular- i denunciat el servilisme que tant el govern de Camps com el de Zapatero han prestat al gran capital. Per això s’ha fet una crida a organitzar-se i lluitar des de l’esquerra independentista en defensa dels drets nacionals i socials.

Agressió feixista amb complicitat policial a València i resposta antifeixista a Castelló

Un grup de quinze individus encaputxats vinculat al Grup d’Acció Valencianista ha atacat el furgó que transportava l’equip de so de l’acte polític final de l’esquerra independentista. L’atac s’ha produït abans d’arribar la manifestació. Una persona ha sigut atacada amb la civella d’un cinturó. Per la seua banda la furgó ha patit el trencament de dues llunes. La policia espanyola ha protegit la fugida dels agressors –que s’han encaminat cap al riu- i en canvi ha retingut a dos militants de l’esquerra independentista, alliberats només un cop ha arribat el gruix de manifestants. Cal destacar que la policia espanyola amb un desplegament impressionant –en forma de cordó- estava aïllant la Plaça del Parterre –on estava concentrat el GAV- precisament el lloc des del qual han vingut els agressors. Tanmateix, l’agressió no ha impedit que es realitzara l’acte polític un cop finalitzada la manifestació. A Castelló de la Plana, centenars de persones acudiren per protestar contra un acte del partit d’extrema dreta Democracia Nacional. Els ultres pretenien realitzar un homenatge a Jaume I en el que molts van interpretar com una tergiversació de la història i la manipulació de la figura del rei el 9 d’octubre per a vendre missatges xenòfobs. La policia protegí la concentració amb un ampli cordó policial i es dedicà a gravar

Des de l’esquerra independentista s’ha denunciat una vegada més la impunitat amb la que campen els feixistes al País Valencià i la connivència dels cossos de seguretat espanyols, que en cas de València han ignorat l’agressió i han protegit la fugida dels ultradretans. També s’ha fet esment en la convocatòria antifeixista que hi haurà a València el proper dimarts 12 d’octubre com a resposta a la manifestació d’ultradreta convocada pel partit España 2000.

Flickr_albumid=72157625008521453