Expressió directa i musical

[L’ACCENT 146]

Un aparador de noves propostes alternatives catalanes habitualment fora dels mitjans de comunicació de masses”. Amb aquesta voluntat neix Expressió Directa, un cicle musical que organitza el Setmanari Directa a la Farinera del Clot. Entre gener i març podrem veure alguns concerts interessants, sigui per ser una proposta innovadora (Anita Miltoff o Els Amics de les Arts, per exemple), un grup car de veure (Safanòria) o amb nou disc sota el braç (Mazoni).

Els encarregats d’obrir el cicle el passat divendres van ser els Conxita, banda de pop trist i melancòlic encapçalat per Helena Casas (ex Pomada) i que van acompanyar a Safanòria, grup que compta amb membres de Xerramequ Tiquis Miquis, o Mazoni i que presenta el seu primer treball després de deu anys de carrera: el vinil Safanòria.

Precisament Mazoni protagonitzarà el concert més concorregut del cicle ja que presentaran el seu Euforia 5 – Esperança 0 (Bankrobber, 2009). Aquest darrer treball de Mazoni hauria d’estar enllestit durant el mes de febrer i serà a la Farinera el dia 14 de març amb els Nour, banda de música mestissa amb dos àlbums al mercat.
Caldrà estar atent a Anita Miltoff, que serà la segona actuació d’Expressió Directa el 13 de febrer. Graciencs i amb una proposta estranya i innovadora. Afirmen fer punk folk, tot i que toquen molts pals i en el seu Myspace hem pogut escoltar bones cançons com “Fu Tour” o la cançó dedicada al famós artista de Gràcia que tan sovintejava l’Heliogabal, “A Sebastian Roura”.

Una altra de les propostes minoritàries del cicle és el d’Els Amics de les Arts, un grup certament estrany però interessant. Poètics i molt musicals, són una de les bandes més hypejades per l’Albert Puig del Delicatessen darrerament. Els Xazzar seran els seus acompanyants la nit del 28 de març. Uns altres dels artistes que presenta Expressió Directa són El Nota i El Belda i el Conjunt Badabadoc (25 d’abril) i un duet de bandes que ja van compartir escenari a la darrera edició del Mas i mas a l’estiu, AssTrio i At Versaris, banda que actualment es troba treballant en el que serà el seu segon disc sota l’aixopluc de Propaganda pel Fet.