[bar group="860×106"]

Fracassa la primera taula per a la universitat pública

 Tancada contra Bolonya
Quinze dels vint estudiants convocats a la reunió constitutiva de la taula nacional per a la universitat pública van negar-se ahir a assistir-hi, en considerar que el debat de fons no és el correcte. La taula ha de tractar sobre la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior, però tant les assemblees de facultat com els sindicats SEPC i AEP demanem que s’aturi el procés de Bolonya i s’obri un debat real amb tots els agents implicats.

Tot i que la comissionada per a Universitats, Blanca Palmada, va dir en acabar la reunió que estava satisfeta perquè, com a mínim, disset dels vint estudiants s’havien assegut a la taula, el cert és que només cinc van quedar-se fins al final. Els altres van llegir el text amb les reivindicacions d’aquests estudiants i després van marxar. Critiquen que el govern i els rectors no estan disposats a aturar la implantació del pla Bolonya mentre duren les reunions, i també es queixen que en aquestes trobades no s’han convocat ni professorat ni personal de servei de les universitats.
 
A la taula d’ahir, Blanca Palmada i els rectors van acordar de començar un procés de mediació entre universitats i estudiants contraris a Bolonya. Segons el Comissionat, la primera mediació serà amb els sis estudiants expulsats de la UAB.

Per una altra banda, el rector de la UPF, Josep Joan Moreso, ha dit avui que els estudiants contraris al procés d’implantació del pla Bolonya no representaven la majoria. 

 


[bar group="860×106"]