Hi haurà 1.100 acomiadaments a la factoria de Ford a Almussafes per la deslocalització

Hi haurà 1.100 acomiadaments a la factoria de Ford a Almussafes per la deslocalització

Ford Europa trasllada la producció del Focus de la factoria valenciana d’Almussafes a Saarlouis (Alemanya). Açò comportarà 700 acomiadaments, que se sumarà als vora 300 existents en l’actualitat. Aproximadament 1.100 persones, doncs, aniran a l’atur per culpa del liberalisme econòmic.

Cal recordar que per tal d’ajudar els propietaris de l’empresa a superar la crisi, la factoria Ford d’Almussafes rep 450 milions d’euros de l’Estat espanyol (82 dels quals l’empresa ja s’ha embutxacat), 52 milions de la UE i 6 de la Generalitat.

Ara fa quasi dos mesos, a principis de maig, es feia públic l’ERO de 1.100 acomiadaments que volia aplicar la factoria Ford d’Almussafes. Era el quart ERO que es patia a l’empresa entre 2008 i 2009. Amb el pla d’ajuda del govern de Zapatero (Plan 2000E) cap a finals de juny la producció pareixia que començava a enlairar-se de nou. El 30 de juny la Direcció General del Treball (òrgan encarregat de fomentar l’ocupació, aprovar els ERO’s, solucionar els conflictes laborals, etc.) mitjançant el seu director Román Ceballos, feia públic que els acomiadats de l’ERO baixarien de 1.100 a 294. Gerardo Camps, conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació, es felicitava: “És una bona notícia”. Aleshores ja hi havia al voltant d’unes 300 treballadores/ors en l’atur.

Aquest 1 de juliol, sols un dia després de la bona notícia, John Fleming, president de la Ford a Europa, sentenciava que la producció del Focus canviava d’emplaçament i marxava cap a Saarlouis (Alemanya) buscant una “inversió eficient”. Aquesta situació tornava als empleats de la factoria de la Ribera Baixa a la situació de feia dos mesos: augmentar 700 aturats més i arribar fins els 1.100 acomiadaments. També es féu públic que el mono-volum C-MAX i el nou motor Ecoboost es fabricarien a partir del setembre de 2010 en Almussafes, malgrat açò 1.100 persones es quedarien sense feina. Aquesta vegada, Gerardo Camps s’ha atrevit a afirmar que la pèrdua del Focus pot comportar “algun reajustament en l’ocupació” de l’empresa.

Per la seua banda, el sindicat CGT d’aquella factoria es queixa perquè no s’apliquen els principis de rotació en els acomiadaments, açò és, que cada cert temps van canviant els treballadors/ores que estan en l’atur. Ford té el compromís amb el govern de mantenir oberta la planta només fins a l’any 2013.