[bar group="860×106"]

Iniciativa Penal Popular contra els responsables de les retallades de sanitat

enemics de la sanitat públicaEl passat dissabte la plataforma “Dempeus per la Salut Pública” va presentar la Iniciativa Penal Popular (IPP) amb la qual volen demanar responsabilitats penals al conseller de salut del govern de la Generalitat, Boi Ruiz, i al President Artur Mas pel que consideren irregularitats a l’hora de garantir el dret dels usuaris a una sanitat pública catalana. L’acte va reunir unes 400 persones a la Universitat Pompeu Fabra, entre els quals hi havia membres de les CUP, que després van desplaçar-se fins l’Audiència Provincial de Barcelona, on s’hauran de presentar les firmes perquè la IPP pugui tirar endavant.

La plataforma s’autodefineix com un òrgan defensor d’un sistema sanitari públic, universal, de qualitat, integral, solidari i d’equitat garantida. Òbviament deixen clar en el manifest fundacional que rebutgen mesures com el copagament (impulsat pel govern de la Generalitat i, segons diuen algunes veus possible futura mesura del PP), la limitació de serveis com el tancament de quiròfans, o la generalització de pràctiques d’externalització i privatització. Segons ells, totes aquestes mesures fan que el sistema de salut pública s’encamini cada cop més cap a “supremacia d’ una gestió orientada per valors privats per sobre de la satisfacció dels drets democràtics, econòmics i socials”. En definitiva, l’aplicació de polítiques ultraliberals en uns moments molt delicats per la ciutadania, econòmicament parlant.

La IPP es basa en l’article 542 del codi penal, que castiga amb inhabilitacions, que poden oscil·lar entre un i quatre anys, les autoritats que impedeixin a un ciutadà exercir els seus drets cívics expressats a la Constitució espanyola, com el dret a la sanitat pública. La plataforma considera que CiU vulnera l’article 43 de la carta magna, a més del preàmbul on es proclama garantir la qualitat de vida dels ciutadans. De la mateixa manera, insisteixen que actua contra l’article 23 de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya, on es recull el dret a la sanitat pública.

La Plataforma considera que hi ha autoritats amb noms i cognoms a que”han de donar la cara davant la ciutadania i els tribunals”. “Dempeus per una Sanitat Pública” considera que el govern català ataca la sanitat, les persones, la societat i el país, fent-ho, segons diuen, amb coneixement de causa i impunitat.


[bar group="860×106"]