[bar group="860×106"]

Intent de desallotjament il•legal de l’ateneu popular l’Espina de Tarragona

Ateneu l'Espina de Tarragona tapiat

El matí d’aquest dilluns, prop de les 11, tres manobres contractats pel propietari del immoble han tapiat les portes d’accés del centre social okupat tarragoní l’Espina. Els treballadors han assegurat als joves que s’han apropat que tenien una ordre judicial, però s’han negat a mostrar-la.

Desprès de més de vuit anys abandonat, joves organitzats de la ciutat van rehabilitar-lo com a espai alliberat el passat 4 d’abril del 2008. Des d’aquell dia no han rebut cap notificació de desallotjament per part del jutge. El procés judicial d’aquest cas ha estat aturat a causa de la manca de proves que confirmin que els joves hagin usurpat l’edifici.

El propietari, sense cap base legal que l’empari, ha decidit tapiar les portes per evitar l’entrada a l’ateneu. Com a resposta, s’han concentrat una trentena de tarragonins davant del centre social per demostrar el seu rebuig per l’acció duta a terme pel propietari i han tornat a accedir a l’interior.

Els ocupants han denunciat “la repressió que pateixen i reivindiquen aquest espai com una necessitat existent, en el qual poder desenvolupar col•lectivament una feina social per la ciutat i construir un oci alternatiu”


[bar group="860×106"]