[bar group="860×106"]

Ja són 9 les detencions a Barcelona, Reus i la Garriga de vaguistes del 29M

comisssaria les corts 29mAquest dimarts 29 de maig, agents dels mossos d’esquadra han detingut almenys 5 persones a Barcelona i tarragona per la seva participació en la vaga general del 29 de març passat. Dues de les persones detingudes, en Jordi i l’Ignasi ho han estat a Sant Andreu i són independentistes militants de la CAJEI i del SEPC, dues més, en Rubèn i en Jorge han estat detingudes a Sants, i un cinquè, en Víctor, de Reus. El dimecres dia 30 han continuat les detencions, una més a Sants, de l’Andreu, militant de Maulets, una altra a la Garriga, d’en Juanma, militant de la CAJEI, i dues més a Barcelona.

Alerta Solidària ha denunciat la repressió contra l’independentisme i ha relacionat les detencions a la reacció d’interior després de tancar el web de delació emmig de les demandes interposades per diverses persones per la vulneració dels seus drets. L’organització antirepressiva afirma que el departament vol “elevar el delicte de danys i desordres al d’associació il·lícita per justificar mesures punitives com la presó.”

Segons la informació aportada pels Mossos, a 4 d’ells el departament d’Interior els vol acusar dels delictes d'”integració a organització de criminals” i “associació il·lícita” a més de  desordres i danys per participar en protestes del dia de la vaga. Aquestes imputacions però les haurà de decidir el jutge. Els acusen de prendre part en incidents a la seu de la patronal Foment del Treball i al BBVA.

El dimecres 30 al matí el detingut a Reus ha estat posat en llibertat amb càrrecs després de declarar al jutjat. Malgrat no haver estat jutjat, se li prohibeix el dret a manifestació.

Concentracions de solidaritat:

En resposta a les detencions el dimarts mateix es van convocat concentracions a Barcelona, davant la comissaria de les Corts, a Girona a la plaça del Vi, i a Reus, davant la comissaria dels mossos. A Reus (pça Mercadal), Sabadell (pça Dr Robert) i Tarragona (pça de la Font) es convoquen concentracions dimecres 30 a les 19h de la tarda, a Barcelona el dimecres al matí la cita és a la ciutat de la Justícia a les 10:30h. A Granollers des de les 16h davant la comissaria dels Mossos on es troba detingut l’independentista de la Garriga. També a Capellades s’ha convocat una concentració a les 19.00h a la Plaça Jacint Verdaguer. A Vilafranca, també avui dia 30 a les 19.00h Plaça de la Vila. A Mallorca, en rebuig a les detencions de la Guàrdia Civil el dilluns a Bunyola, es convoca el 31 de maig a les 20.30 a la Plaça de Bunyola. A Cardedeu, dijous 31 a les 19h tdavant l’Ajuntament, per denunciar les detencions així com les sancions econòmiques a 4 veïns. A València,dijous 31 concentració a les 19h, davant delegació de Govern del carrer Colom en solidaritat amb els detinguts de Bunyola i de la vaga general. A Vic: dijous 31de maig a les 20.00h Plaça del Pes. A Terrassa,  dijous 31 de maig 19h concentració al Raval de Montserrat.


[bar group="860×106"]