Jubilats indignats segresten un autobús a Barcelona


iaioflautes busUn grup d’uns trenta jubilats, pertanyents al col·lectiu dels ‘iaioflautes’ han dut a terme aquest dimecres una acció de protesta contra els augments de tarifes del transport públic i les retallades dels serveis en autobusos i metro per part de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), així com l’agressió de la direcció contra els i les seves treballadores.

Els activistes han pujat al bus de la línia 47 a la plaça Catalunya i després del segrest simbòlic han dirigit el vehicle cap al barri de Canyelles, a Bou Barris, seguint el trajecte habitual, els passatgers han pogut seguir utilitzant l’autobús. Un cop a Nou Barris, membres del moviment veïnal de Nou Barris han pujat a l’autobús per tornar a la pça Catalunya, on s’ha realitzat una assemblea.

Entre les reclamacions dels ‘segrestadors’ consten el rebuig a l’augment de les tarifes i al pla de retallades salarials que ha plantejat la direcció, que es torni a contractar els treballadors acomiadats coincidint amb la supressió de línies, i la dimissió de la direcció actual. A més, reivindiquen que s’aprovin tarifes reduïdes per a les persones grans, la gent sense feina i altres col·lectius afectats per la crisi. També reclamen que es mantinguin i s’ampliïn les línies d’autobusos de barri, molt importants per garantir la qualitat de vida de les persones amb problemes de mobilitat.

Portaveus de TMB han afirmat a la premsa que “no els constava cap incidència”, no hi ha notícia tampoc que cap d’aquests responsables tingui constància del rebuig generalitzat a la seva actuació, les pujades de preus i les seves pràctiques abusives contra els i les treballadores.