La consulta per la independència s’avança a la Barceloneta i arriba al 20,2% de participació

barceloneta 12DEl procés de consulta sobre la independència de Barcelona, que s’acabarà el proper 10 d’Abril, va tenir el primer avanç el diumenge 12 de desembre al barri de la Barceloneta en què va començar el vot anticipat. Durant el dia van votar 3.607 barcelonins, 2.021 dels quals veïns d’aquest barri marítim. En relació amb els 10.002 electors censats a la Barceloneta, representen un 20,2% . Una participació força més alta que en les darreres consultes celebrades.

Els sobres de vot anticipat recollits seran custodiats per l’organització i seran oberts a l’abril quan finalitzi la consulta. De moment, només s’ha fet públiques les dades de participació.

A partir d’ara, el procés de vot anticipat s’estendrà per tots els barris de la ciutat, hi haurà uns dotze punts de votació repartits per Barcelona, i el procés acabarà el dia 10 d’abril, en que se celebrarà la consulta i es farà el recompte final. La Plataforma Barcelona Decideix afirma tenir més de sis mil voluntaris, i el suport d’unes tres-centes entitats i alguns partits. Precisament algunes cares visibles d’aquests es van anar a fer la foto en les votacions de diumenge, tot i no ser veïns del barri.

Per a l’escriptor Alfred Bosch, portaveu de la plataforma, aquest resultat parcial de vot avançat és «Esperançador i alliçonador, però no extrapolable», ja que demostra que és possible però també que fan falta molts recursos per a poder-lo repetir a la resta de barris de la ciutat. Per això feia una crida a la gent a implicar-s’hi, així com a fer donacions, ja que Barcelona Decideix ara mateix no compta amb prou finançament per a les necessitats de tota la ciutat.