[bar group="860×106"]

La Coordinadora Antiprivatitzacions del País Valencià convoca a la jornada de lluita europea per una sanitat pública

caspv2La propera setmana del 1 al 6 d’actubre la Coordinadora Antiprivatitzacions del País Valencià convoca a una setmana de lluita per a reclamar una sanitat pública de qualitat i universal. Aquesta movilització naix la passada primavera quan a la ciutat de París es varen reunir diferents coordinadores i organitzacions antiprivatitzacions de 9 estats europeus ( Alemanya, Bèlgica, Eslovàquia, Estat Espanyol, Estat Francès, Grècia, Irlanda, Itàlia, Polònia) on parlaren i intercanviaren informació de les diferents situacions que es viuen a la Unió Europea amb els sistemes de salut.

Per altra banda aquesta reunió també va servir per a estudiar accions conjuntes i consensuar un manifest conjunt. En aquest manifest expliquen en quina situació estem en aquests moments “L’any passat ha conegut una acceleració de la crisi a Europa. Una segona crisi bancària s’inicia a Europa: les polítiques d’austeritat dutes conjuntament en tots els països, i per la Unió Europea, estan desembocant a una recessió generalitzada, i fins i tot a Grècia i en altres països, en una veritable depressió. Mitjançant aplicacions successives, els dirigents europeus volen convertir l’austeritat en alguna cosa més forta i més irrevocable a través de la ratificació del Pacte pressupostari i del Mecanisme Europeu d’Estabilitat (Mede)” 1 per tot això exigeixen un control dels sistemes de salut fets pels mateixes treballadores i usuaries, com a única solució per acabar amb la tirania de les gran multinacionals farmacèutiques i hsopitalàries. El manifesta també reconeix que aquesta lluita antiprivatització del sistemes públics de sanitat tan sols és una lluita més contra el capitalisme iq ue sols la coordinació de les diferents lluites i la implicació de la majoria de la societat pot parar aquest procès de mercantilització i desmantellament dels sistemes públics.

En aquesta setmana de lluita, que acabarà el dissabte sis d’octubre amb una manifestació a València, començarà a les 19:30 del dilluns 1 amb una assemblea oberta a la plaça del País Valencià , continuarà el dimecres amb una acció simbòlica davant de l’Hospital la Fe de Campanar i acabarà dissabte 6 amb la manifestació que eixirà des de les Torres de Serrans a les 18:30.

La CAS-PV és una coordinadora a nivell de País Valencià que com ens explica un dels seus fundadors naix quan:Uns  quants companys, de tendències assembleària i llibertària, coincidírem a la Plataforma en defensa i millora de la sanitat pública de València, on després d’uns mesos de rodatge i de coincidir amb organitzacions socials autoproclamades majoritàries, ens adonarem que aquella fórmula era inviable i inútil per assolir allò que cercàvem. Posteriorment, i després d’uns mesos de traves burocràtiques i malgrat l’escàs temps de què disposem, constituírem la CAS-PV (Coordinadora Antiprivatització de la Sanitat del País Valencià) com una associació assembleària, d’individus i sense delegació de cap tipus d’organització que intente imposar la seua voluntat per interessos partidistes, i vam adoptar el model de funcionament de CAS-Madrid atenent al seu dinamisme i constància, malgrat no tindre cap vinculació orgànica. La nostra associació és independent i lliure de qualsevol altra, encara que n’hi haja semblances. En tot el procés hem rebut el suport de sindicats assemblearis i de classe (COS, CGT i CNT).”

Nota

1: El Mecanisme Europeu d’Estabilitat, més conegut com a Fons de Rescat Europeu , substitueix l’European Financial Stability Facility (EFSF) i entre d’altres funcions té: Concedir préstecs als estats membres amb dificultats en els seus sistemes financers. Emetre bons o altres instruments de deute en els mercats financers per obtenir el finançament necessari per dur a terme el seu mandat. Recapitalització d’institucions financeres a través de préstecs als governs dels estats membres, inclosos aquells països que no es troben en programa.


[bar group="860×106"]