La COS manté el pols amb McDonalds

La COS manté el pols amb McDonalds

Avui, 27 de maig, tres militants de la secció sindical de la Coordinadora Obrera Sindical (COS) al restaurant McDonalds de la maquinista han declarat en una vista judicial a la Ciutat de la Justícia, després que el gerent de l’establiment els interposés una querella criminal per un presumpte delicte d’injúries. De la mateixa manera, el gerent ha interposat una querella criminal contra la COS pels mateixos motius. En un comunicat el sindicat considera que les reivindicacions laborals dels treballadors s’han limitat a denunciar públicament el no cobrament del seu salari, així com diversos exemples de precarietat al seu lloc de treball. Les demandes compten amb el suport de l’empresari propietari del negoci, que també és l’amo de quatre restaurants més de McDonalds a la demarcació de Barcelona.

Precarietat laboral

La secció sindical de la COS a La Maquinista va néixer fa un any. Ho va fer denunciant situacions de precarietat, acomiadaments arbitraris i repressió sindical. Denunciaven també absència d’aire condicionat al seu lloc de treball, la qual cosa fa que a l’estiu s’arribi als 43 graus, que el material es trobava en pèssimes condicions, i imposicions d’horaris laborals inassumibles.

A tot això, s’hi va sumar l’acomiadament d’un treballador, fet que segons el sindicat va ser el detonant per començar a organitzar-se. Des del primer moment, la secció sindical va posar el focus sobre el gerent del local, assenyalant-lo com a principal responsable de les situacions denunciades fins aquell moment.

Aposta per la mobilització

Prèviament a la declaració judicial d’avui, el sindicat ha convocat una concentració de suport als seus militants. Aquest és el tret de sortida de les mobilitzacions que la COS prepara els pròxims dies per demostrar, segons diuen, que “la lluita és l’únic camí vàlid per aconseguir els drets laborals i socials”. “la lluita sindical els incomoda i és el que ens dóna més força per continuar reclamant els nostres drets com a treballadors i treballadores”, afegeixen.

En aquest sentit, la COS ha convocat un piquet informatiu per al dissabte 6 de juny a les 12:30 del migdia a l’establiment de McDonalds al centre comercial La Maquinista de Barcelona.