La decisió de la CUP sobre les eleccions del 25N es debat en assemblees obertes

La decisió de la CUP sobre les eleccions del 25N es  debat en assemblees obertes

cartellassembleaobertacup

La CUP ha engegat un ampli procés participatiu per a decidir la seva postura sobre la participació a les eleccions autonòmiques del Principat del proper 25N. Aquesta fou la decisió del Consell Polític celebrat a Calella el passat 29 de setembre. Prèvia a aquesta cita, l’organització i el moviment van treballar intensament per anar perfilant punts en comú que permetessin afrontar aquest debat en un temps rècord.

L’esperit de la decisió passa per un ampli procés participatiu previ i per concebre la candidatura com una ampliació de la Unitat Popular. Mentre alguns mitjans especulaven amb coalicions independentistes que agrupessin tots els partits independentistes, la posició molt majoritària dels representants territorials era la de bastir una candidatura que, tenint com a eix polític i organitzatiu la CUP, es concebés com un pas més en l’articulació de l’espai d’Unitat Popular i com una alternativa integral als partits del sistema.

Ara, el següent pas és la celebració d’assemblees obertes territorials, on estan convocats a participar-hi totes aquelles persones que vulguin participar d’un espai d’unitat popular. Aquestes assemblees obertes han de celebrar-se el cap de setmana del 6 i 7 d’octubre i, a banda de recollir les opinions sobre la participació o no en la contesa electoral, i en quines condicions s’ha de produir aquesta participació, també seran les encarregades de fer una primera proposta de noms per a les llistes. Uns noms que la pròpia organització ha volgut remarcar que siguin representatius del teixit popular i independentista, més enllà de si són o no militants de la CUP. Finalment, la darrera paraula la tindrà l’Assemblea Nacional de la CUP que es reunirà el proper 13 d’octubre a Molins de Rei.

Lloc i data de totes les assemblees obertes.