[bar group="860×106"]

La Generalitat de Catalunya encara no ha pagat els subsidis prorrogats als aturats de llarga durada

Nova escanyada contra les persones més desafavorides econòmicament. Segons han informat diversos afectats a L’ACCENT, el Servei d’Ocupació de Catalunya encara no ha abonat els 390 euros de la paga per a aturats de llarga durada que com a molt tard el 25 de cada mes abona als seus beneficiaris. Aquesta paga és la que es dóna als aturats que ja han esgotat la paga dels 426 euros i no han pogut obtenir una feina, prorrogant sis mesos un subsidi de 390 euros.

Aquest matí, un dels afectats, s’ha dirigit al SOC del carrer Dante de Barcelona a demanar per quins motius no havia cobrat els 390 euros. Personal del SOC l’ha informat que cap dels beneficiaris havia cobrat la paga, que ells no en sabien els motius i que l’única cosa que sabien era que, amb sort, cobrarien amb retard cap a finals d’agost.

L’afectat explicava a L’ACCENT el problema que suposa als beneficiaris d’aquesta paga no cobrar-la a temps. “Aquests diners són molt necessaris per a nosaltres, ja que són l’únic ingrés que tenim. Les factures d’aigua o de llum s’han de pagar, i comptem amb aquests diners per a fer-ho. No cobrar aquests diners suposa deixar a deure factures de subministres, entrant en l’espiral de la morositat. És una paga de subsistència per a aquells que no tenim pràcticament cap altre mitjà”.

Després de consultar fonts vinculades al Departament de Treball, L’ACCENT ha pogut confirmar que avui no s’havia cobrat aquest subsidi, i que tots els mesos anteriors s’havia cobrat com a molt tard el 25, fet que ja ha generat diverses reclamació a les OTG. Les mateixes fonts també han explicat que diferir aquests pagaments és legalment possible perquè, en comptes de tenir la condició de prestació o subsidi d’atur -fet que obligaria a complir uns terminis de pagament-, tenen la condició jurídica de subvenció, no subjecta a un calendari mensual de pagament. D’altra banda, el pagament d’aquest subsidi ha topat amb dificultats tècniques degut a un sistema de pagament incapaç d’absorbir l’alta demanda que genera la crisi. Tot i així, aquestes fonts no han pogut confirmar si aquesta paga es cobraria abans del mes d’agost o si la informació donada per l’oficina del SOC a un dels afectats és certa.

Ja fa un any, el govern autonòmic va aprofitar l’estiu per a deixar de pagar la renda mínima d’inserció. Aleshores es va al·legar un possible frau en el cobrament d’aquesta renda, fet que va suposar la protesta de moltes entitats socials, en considerar que el govern estenia una cortina de fum per a fer pagar els costos de la crisi als més desafavorits i instaurar un clima d’insolidaritat social.


[bar group="860×106"]