[bar group="860×106"]

La III Flotilla de la Llibertat navega rumb a Gaza per aigües catalanes

estelle gaza alacant2012L’Estelle, el veler de la coalició internacional de la III Flotilla de la Llibertat, va arribar a Alacant el dia 11 de setembre i a Barcelona el diumenge 16 de Setembre .

Al maig del 2010, prop de 750 persones de més de 40 països aconseguiren organitzar-se per tal de trencar el bloqueig de Gaza iniciant la Flotilla de la Llibertat. Sis vaixells, més de 750 persones i moltes tones d’ajuda humanitària foren atacats en aigües internacionals per l’exèrcit d’Israel amb el terrible resultat de nou activistes assassinats i més de cinquanta ferits de diversa consideració. Lluny de deixar-se vèncer per la por i la impunitat de l’acció criminal perpetrada per l’estat d’Israel, l’any 2011 una flotilla més nombrosa intentà de nou trencar el bloqueig a Gaza, essent retinguda a Grècia burocràticament i violant els acords de lliure circulació degut a la pressió d’Israel.

Enguany l’Estelle viatja rumb a Gaza amb l’objectiu de trencar el bloqueig al qual està sotmesa des de fa cinc anys. Un bloqueig que limita l’entrada de material fonamental per al desenvolupament d’una vida en condicions de normalitat i que sotmet al poble palestí a una situació d’injustícia, de setge, de pobresa…

L’Estelle és un veler amb noranta anys de història. Inicialment era un vaixell de càrrega però vint anys enrere es va transformar en veler per tal de fer la ruta Finlàndia – Angola transportant productes de comerç just. Amb el mateix objectiu de construir un món més just on viure, viatja ara a Palestina, passant per diferents ports europeus on a través de xerrades, passis de vídeos, concerts, visites al vaixell… es pretén d’una banda fer arribar a la població la situació d’apartheid en que viu el poble palestí, denunciar la ocupació de Palestina i la complicitat dels nostres governs.

Delegació CUP flotilla llibertat Gaza Palestina EstelleA Alacant, on realitzà un recorregut des de Santa Pola, el vaixell fou rebut per representants d’entitats, organitzacions, sindicats i partits, entre els quals l’esquerra independentista. A Barcelona l’Estelle fou rebut amb una càlida benvinguda amb parlaments a càrrec de Rumb a Gaza, Dones en rebel·lia, El col·lectiu de nens supervivents dels bombardejos de la guerra civil a Sant Adrià, la comunitat palestina, l’Assemblea del Barri de Sant Antoni, Arran i Salamaah, una tripulant del Estelle. Amb un cercavil·la a càrrec de la colla vella de diables de Santa Coloma i Grallers els assistents varen arribar al parc de la pau on durant tota la tarda es dugueren a terme activitats de cultura popular catalana amb la bastonera de Sant Andreu i castellers de la Sagrada Família i el Poble Sec. Els assistents també varen gaudir d’espectacles de circ, un castell de focs i pirotècnia i actuacions musicals a càrrec de NaVil, Lágrimas de sangre, la Troba Kung-fu, Manu Chao Feliu Ventura, Yacine & the ensemble groove, Che Sudaka i At-versaris. Durant l’estada del vaixell al Port del Fòrum també es van poder fer visites guiades a l’Estelle i s’organitzaren xerrades sobre la Flotilla de la Llibertat al convent de Sant Agustí i sobre la campanya de Boicot, Desinversions i Sancions (BDS) a la seu de Nova.  Una delegació de l’esquerra independentista, amb militants i els regidors de la CUP s Quim Arrufat (Vilanova i la Geltrú) i Xavier Safont-Tria (Mataró)  va ser rebuda per el capità de l’embarcació, a qui mostraren el suport de la formació a la flota.

El dimecres l’Estelle va reprendre el seu viatge per les aigües de Mediterrani cap a Còrsega, La Spezia i Nàpols, amb l’objectiu d’acabar el viatge a les costes de Gaza.


[bar group="860×106"]