La jutgessa empresona 2 dels detinguts a Barcelona. 12 noves detencions a Mallorca

La jutgessa empresona 2 dels detinguts a Barcelona. 12 noves detencions a Mallorca

reus

La titular del jutjat d’instrucció número 31 de Barcelona ha decretat presó preventiva per a l’Andreu, tortosí membre de Maulets, i en Ruben, del barri de Sants, detinguts. En Jorge, de Sants, en Jordi i Nacho de Sant Andreu, militants independentistes del SEPC i la CAJEI han sortit en llibertat sense fiança. En tots els casos la jutgessa ha desetimat la imputació de pertinència a ‘organització criminal’ demanada per l’acusació. El Víctor, de Reus, ja havia sortit en llibertat el dimecres amb la prohibició d’assistir a manifestacions, actes i reunions polítiques. En Juanma, de Granollers, també ha sortit en llibertat amb càrrecs el dijous al migdia.

Paral·lament, a Mallorca, hi ha hagut 12 detencions per diferents protestes de les darreres setmanes. 6 estudiants per l’ocupació de la Conselleria d’Educació, 2 persones per la protesta contra Bauzá a Manacor. Tots ells, tanmateix, han estat posats en llibertat amb càrrecs de ‘desordres públics’ les següents hores. Per altra banda, 4 persones que havien participat en una acció en suport al poble sahrauí del Consolat de Marroc, on havien estat agredits pels funcionaris del consolat marroquí, i que havien estat citats a declarar a la comissaria aquest dijous al matí, han estat imputats.

Maulets, organització a la qual pertany un dels empresonats, ha condemnat en un comunicat l’empresonament de l’Andreu i el Rubén i n’ha reclamat l’alliberament immediat. A Mallorca, Endavant OSAN ha denunciat les detencions d’aquest matí “es tracta d’una nova ràtzia política i policial contra l’independentisme i els moviments socials” i ha criticat “l’agressivitat del delegat del Govern espanyol José María Rodríguez”. El conjunt de l’esquerra independentista ja havia denunciat les detencions de Barcelona, qualificant-les d”escarni públic”. També altres organitzacions com la Plataforma en defensa de l’Ebre, el PCC i CJC, el STEI-i o la CGT han mostrat el seu rebuig a les detencions.

+ Onada de mobilitzacions arreu dels Països Catalans de suport als represaliats