[bar group="860×106"]

La lluita per la sanitat pública a Ponent convoca una gran manifestació aquest dissabte

La Marea Blanca de Lleida ha convocat per aquest dissabte 29 de novembre una manifestació a la capital del Segrià per a protestar per la privatització encoberta de la sanitat a les comarques de Ponent.

Per escalfar motors, en les darreres setmanes ha realitzat un seguit d’activitats i mobilitzacions. Així, el passat 20 de novembre es van dur a termes diverses activitats de vespre a Lleida, Tàrrega, Balaguer i Cervera, que van acabar amb una tancada a l’hospital Aranu de Vilanova. L’endemà al matí, com ja es porta fent cada divendres des de fa 7 mesos, es van fer concentracions a les portes de diversos CAP. Aquest dilluns passat es van penjar diverses pancartes arreu de Lleida, mentre que ahir es van concentrar davant del rectorat de la UdL per reclamar que aquesta universitat no aprovi la seva incorporació al Consorci.

Aquest matí la mobilització s’ha traslladat a les portes de la Diputació de Lleida, ja que és previst que CiU hi presenti una moció de suport al Consorci sanitari.

El consorci sanitari de Lleida és la prova pilot de l’estratègia de privatització per segments o territoris que va anunciar Boi Ruiz el 2011. Amb el trossejament de l’Institut Català de la Salut en 11 consorcis s’obre la porta a participació i formes de relació laboral pròpies de l’empresa privada.

Aquest és el cas del Consorci Sanitari de Lleida, segons denuncia la Marea Blanca, que porta mesos mobilitzant molts sectors socials a les comarques de Ponent. Amb els nous estatuts, aquest consorci deixarà d’estar sotmès al dret públic per passar a estar sotmès a la lògica mercantil, tal com denuncià la diputada Isabel Vallet en un article a eldiario.es. En concret, s’afirma que  “el Consorci actua regit pels principis de rendibilitat, economia i productivitat i amb aplicació de tècniques de gestió empresarial; per aquesta actuació el Consorci desenvoluparà i aplicarà sistemes d’informació sobre l’activitat, els costos i el desenvolupament de la gestió clínica”.

La manifestació començarà a les sis de la tarda a la plaça Ricard Vinyes.


[bar group="860×106"]