[bar group="860×106"]

La mà que ens espera

>> Cesk Freixas presenta el seu nou disc

L’Auditori Nacional de Catalunya va acollir la presentació del tercer disc del cantautor del Penedès Cesk Freixas, en l’acte inaugural del festival BarnaSants. El músic va convidar-nos personalment en un esdeveniment en el qual va compartir escenari amb el cantautor valencià Pau Alabajos i Natxo Tarrés (cantant i guitarrista del grup Gossos), junt al poeta mallorquí Carles Rebassa, que va fer una antologia poètica catalana dins l’espectacle i David Caño (l’escriptor de Sants) que intervingué amb una poesia rapera “El gran Hereu” d’implícita referència al batlle de Barcelona amb fina irònica on no hi mancava la crítica cap al polític català.

El concert acaba amb un gran aplaudiment amb tot el públic dempeus, presidits per una senyera estelada i l’aclamació unànime de l’Auditori ple a vessar a l’aclamació del cantautor “Visca la terra!”. El compromís polític del Cesk és clar, contundent i argumentat musical i vivencialment, aquest darrer cap de setmana inaugurava la nova seu de la Candidatura Unitària Popular de Vic (CUP) a la comarca d’Osona i el seu suport als moviments socials i reivindicatius del país és més que palès al llarg de la seua trajectòria.

El nou disc La mà dels qui t’esperen (Temps Record, 2009) completa la trilogia del cantautor junt als darrers treballs Set voltes rebel (Bullanga Records, 2005) i El camí cap a nosaltres (RGB Suports, 2007), on el músic continua amb la línia intimista i reivindicativa pròpia del seu missatge compromès amb la terra i el país, esdevenint un dels grans representants de les harmonies de lluita que envaïxen els escenaris d’arreu dels Països Catalans.

Freixas ha començat ja la gira de presentació del nou treball que inclou 12 temes que podeu accedir mitjançant el projecte en xarxa engegat pel cantautor i que permet fer arribar el seu missatge a la xarxa al portal ceskfreixas.cat. A més, a més, al web compartir.cat (Plataforma interactiva de descàrrega de música en Català) podeu descarregar-se el nou disc, exceptuant un tema, abans de comprar-ne un exemplar, una iniciativa que avala una vegada més, el tarannà solidari de l’autor, en permetre la seua distribució en xarxa des del mateix dia de la seua estrena a Barcelona.

Estèticament el CD té com a novetat que en obrir-lo podeu deixar la vostra mà com una pejada a la portada. A hores d’ara preparen un videoclip amb el tema “La petita rambla del Poble Sec” on també les mans seran les protagonistes i que comptarà amb la col·laboració d’actrius i actors, l’equip de producció de mateix clip, els membres de la banda i amics del cantautor què ha estat nominat a la categoria de cançó d’autor dels propers Premis Enderrock 2010.

El degoteig d’actuacions del músic inclou actuacions conjuntes amb altres cantautors del sud: el proper dia 7 de febrer a Reus (Camp de Tarragona) junt al torrentí Pau Alabajos i el del proper 30 de gener a l’Olleria (El Comtat) amb el cantautor de Cocentaina Andrés Valor. Paga la pena sentir-lo en directe i comprar un exemplar del nou treball del Freixas.


[bar group="860×106"]