[bar group="860×106"]

La Plataforma en Defensa de l’Ebre denuncia que el Segarra-Garrigues “és una presa de pèl per portar aigua a Barcelona”L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha presentat recentment un projecte que permetrà transferir aigua fora de la conca de l’Ebre aprofitant el canal Segarra-Garrigues. Justament, en un moment en què s’està debatent el nou pla hidrològic i el cabal mediambiental.

És per això que la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE) ha reaccionat denunciant la “maiobra tèrbola del govern” que això suposa i, sobretot, el fet que el tripartit estigui aprofitant el Segarra-Garrigues per enviar aigua cap a Barcelona.

D’altra banda, la PDE, també ha volgut recalcar el fet que amb aquest nou transvasament es vulgui enfrontar diferents territoris del país. I és que, segons ha fet públic el portaveu de la Plataforma, Manolo Tomàs, consideren que “si la gent de l’Ebre ens hi oposem, ens tornaran a titllar d’insolidaris”.

Connectar la conca de l’Ebre amb el sistema Ter-Llobregat

Segons la mateixa PDE aquest nou projecte de l’ACA aprofitant el canal Segarra-Garrigues servirà per connectar la conca de l’Ebre amb el sistema Ter-Llobregat, i farà arribar a Barcelona tres metres cúbics d’aigua per segon.

És per això que consideren que com ha passat amb els regants del Xerta-Sénia, s’ha venut a la pagesia que el Segarra-Garrigues seria un pas endavant en el progrés econòmic de la pagesia, però en realitat serà “una presa de pèl” per portar aigua a Barcelona.


[bar group="860×106"]