La proposta de referèndum per la independència presentada per la CUP de Berga s'aprova al Ple Municipal

La proposta de referèndum per la independència presentada per la CUP de Berga s'aprova al Ple Municipal

</meta>

</meta>

</meta>

</meta>

L’Ajuntament de Berga aprova la moció presentada per la CUP per a realitzar un referèndum per a la independència similar al d’Arenys de Munt amb 10 vots a favor i 1 en contra.

La votació es va fer ahir dimecres al vespre, i el ‘sí’ va comptar amb els 2 vots dels regidors de la CUP, 1 vot d’ERC i 7 vots de CiU. L’únic vot en contra va ser el de l’antic regidor del PP i actualment no adscrit a cap partit, Josep Saña. El PSC no va presentar-se al Ple Municipal i va al·legar que aquest referèndum no era un tema important sinó d’urgència partidista i que pretenia confondre la gent de Berga.

La consulta popular, que encara no té data determinada, es basarà en la pregunta: “Esteu d’acord que els Països Catalans es constitueixin en un estat lliure, independent i democràtic?” i s’organitzarà des d’una comissió on s’hi aplegaran diferents col·lectius i entitats del poble. Així es va decidir després de l’esmena feta per CiU a la moció de la CUP. D’aquest manera, van voler deixar clar que el referèndum en cap cas es realitzaria des del consistori sinó que només s’hi donaria suport.

La CUP de Berga també ha volgut remarcar la gran feina feta a Arenys de Munt, la necessitat de realitzar un referèndum popular on la gent pugui donar la seva opinió sobre un tema tan important i l’acte de covardia del PSC al no presentar-se al Ple Municipal.