[bar group="860×106"]

La solidaritat cotitza a l’alça

La jornada solidària de Sant Andreu amb el CorrEscales recull més de 1.500€

La coordinadora Sant Andreu Anticapitalista aprofita el cap de setmana de Carnestoltes per organitzar una jornada solidària amb el CorrEscales. Música, disfresses, xerrada, bon humor i ambient i una subhasta d’obres d’art completen el seguit d’activitats de divendres i dissabte.

Amb el testimoni d’haver-se bolcat l’any passat en la vaga de la resistència Movistar, la coordinadora Sant Andreu Anticapitalista ha tornat a dur la lluita de les vaguistes a Sant Andreu. Formada per diversos col·lectius, com el PTAC, Endavant, el Grup Elissa, Arran o l’Assemblea de Joves de la Sagrera i Congrés, els actes han basculat entre l’Ateneu Harmonia, divendres, i el Casal Independentista El Noi Baliarda, dissabte.CahwuFGWIAAuCpm

El cap de setmana solidari va començar divendres 5 amb el carnestoltes terrorífic de l’Ateneu Harmonia. La barra, a petició de la coordinadora anticapitalista, va anar íntegre per al projecte del CorrEscales. A més, l’artista que hi actuava, El Sobrino del Diablo, va donar un percentatge de les vendes per al pot solidari.

Dissabte 6 totes les activitats van tenir lloc al Casal Independentista. A les 12h, Javi Marco, portaveu de la resistència Movistar, acompanyat d’un altre vaguista, va explicar el projecte del CorrEscales. Amb inici als motius de la resistència Movistar de l’any passat, Marco va explicar també la situació laboral actual. En el punt de mira, també, el Congrés de Mòbils -MWC, en anglès-. Per a Marco, aquest esdeveniment és “el capitalisme pur i dur, l’exemple del treball precari”. Per això, el portaveu situava un objectiu comú, més enllà de la lluita concreta a Telefónica-Movistar: que la gent torni a tenir drets laborals. En l’aspecte personal, Marco tenia clar els objectius per sumar-se i fer vaga com el personal autònom: “a mi no em fa por quedar-me sense feina sinó convertir-me en fals autònom i quedar-me sense vida”.

Cah_IX_WIAA_s-HTot seguit, Cesk Freixas va posar les notes reivindicatives més musicals de la jornada. I tot, sense oblidar la vinculació de l’art i la cultura compromeses, revolucionàries. Mentre el cantautor del Penedès actuava, el públic degustava pinxos i feia el vermut, que va donar pas a la paella popular.

I amb el cafè, l’acte final: una subhasta d’obres d’art, que les artistes havien cedit solidàriament. L’import íntegre aconseguit aniria destinat al projecte del CorrEscales. Des d’obres actuals elaborades expressament per l’ocasió, fins a relíquies històriques dels moviments socials; des d’artistes de renom fins a d’altres que tot just comencen, un total de vint obres van ser venudes en una divertida subhasta que va recollir més de 1.000€. En el total de la jornada, més de 1.500€ per al CorrEscales.

Punts d’inflexió en el CorrEscales

Jornades com aquesta de Sant Andreu es reprodueixen arreu del territori i més a mesura que s’apropa el CorrEscales. Ara mateix, el projecte passa per dos punts d’inflexió. D’una banda, el monetari: superat el mínim necessari per seguir amb el micromecenatge, 94.000€, el CorrEscales s’enfila graó a graó cap a la quantitat òptima: ja duu 114.000€ dels 146.350€ marcats com a límit.

D’altra banda, arriba al punt d’inflexió temporal: comença la contrarrellotge fins l’inici de la cursa de relleus. El dijous 18 de febrer s’iniciarà la part més lúdica i esportiva del projecte. Vaguistes i solidàries començaran una cursa de relleus que anirà des de Bilbo fins a Barcelona, passant per 80 pobles i recorrent 800 kilòmetres. L’arribada a Barcelona està prevista per al dilluns 22 de febrer, al migdia al MWC. S’han preparat activitats i mobilitzacions durant tota la jornada, que acabarà amb una manifestació amb final a la mítica botiga del MWC al Portal de l’Àngel, #occupyMovistar.


[bar group="860×106"]