La vaga general pren força a València: s'okupa Ca la Vaga

La vaga general pren força a València: s'okupa Ca la Vaga

agronomscalavaga

Dos dies abans de la vaga general, desenes de persones comités de vaga i dels col·lectius i organitzacions combatives de la ciutat han alliberat l’antiga facultat d’Agrònoms, a l’avinguda de Blasco Ibáñez, abandonada des del 2010. Una pancarta a l’entrada proclama que la “Llibertat no es demana, es pren”, mentre que una altra penjada de la façana recorda que “A València sempre és primavera” en al·lusió a les protestes estudiantils de principi de curs.

A poc d’ocupar l’edifici, han fet acte de presència efectius de la Policia Nacional espanyola acompanyats d’autoritats universitàries, però després de dialogar amb els estudiants, no hi han intervingut; no així els membres de la seguretat privada contractada per la Politècnica que s’hi han presentat cap a les 18h de la vesprada, i que, després d’un estira i arronsa amb els estudiants, han col·locat uns cadenats a la porta principal i han deixat un grup d’estudiants tancats a dins, mentre un altre grup nombrós es concentrava a la porta en resposta a la crida feta per les xarxes socials. Tot i així, al poc de temps s’ha pogut retirar el cadenat i una cinquantena de persones han pogut participar en l’assemblea oberta, com han explicat alguns dels assistents a L’ACCENT.

En un comunicat emès des de Ca la Vaga s’assegura que els motius de l’okupació són “l’elevat atur juvenil i general, l’augment de traves econòmiques i burocràtiques per accedir als estudis, les reformes repressives del Codi Penal, els 500 desnonaments diaris, la privatització e l’educació i la sanitat, la manca d’espais autogestionats, etc. En resum: tot el seguit de misèries que els sistema capitalista genera necessàriament sobre la classe popular”.

Així mateix, els joves informen que la okupació no s’aturarà amb la vaga, sinó que pretén anar més enllà d’aquesta jornada de lluita i oferir un espai de trobada i dinamització de tots els moviments socials de la ciutat. De fet, a banda dels sindicats d’estudiants, ja han passat per Ca la Vaga membres del 15M de València o de la PAH, tots ells molt actius en la preparació de la Vaga General.