L'acusació particular presentarà recurs al Suprem per la sentència del cas de Jonathan Carrillo

L'acusació particular presentarà recurs al Suprem per la sentència del cas de Jonathan Carrillo

L’Audiència Provincial de Barcelona ha absolt avui els quatre policies municipals de Terrassa acusats d’estar involucrats en la mort de Jonathan Carrillo. El jove terrassenc va morir la nit del 15 de setembre de 2009 després que un agent de la policia municipal li propinés una bufetada que el va fer caure a terra. La caiguda va fer que Carrillo impactés amb el cap contra la vorera, la qual cosa li va provocar una factura cranial que finalment va causar-li la mort. Els policies haurien aturat al noi pel carrer perquè, segons han mantingut sempre, anava begut i cridava. El judici es va acabar al setembre, i quatre mesos després l’Audiència ha emès la sentència absolutòria.

L’absolució dels quatre agents es basa, segons l’Audiència, en la impossibilitat d’atribuir l’autoria dels fets. El tribunal considera que no es pot demostrar quins dels agents va donar la bufetada a la víctima, tot i que considera provat que algun d’ells ho va fer. Una apreciació que durant el judici va ser ratificada per dues testimonis visuals que van afirmar haver vist l’agressió. Les mateixes dues testimonis, però, no van poder assegurar totalment qui havia estat l’agressor, fet que segons l’advocat de l’acusació particular, Marc Pérez Bou ha estat un factor decisiu en la sentència: “en molts judicis no s’obté mai un 100% de certesa en una identificació visual, la majoria de vegades és impossible”, explica Pérez Bou. Així doncs tot gira al voltant d’una identificació que l’acusació particular considera suficient, però que no ha servit per convèncer l’Audiència.

L’advocat Marc Pérez Bou ha explicat a L’ACCENT que l’acusació particular presentarà un recurs de cassació al Tribunal Suprem, que se centrarà al remarcar tots els fets provats en la sentència de l’Audiència Provincial. Pérez Bou considera que en els judicis en els quals els acusats són policies és difícil arribar fins al fons del cas i aconseguir sentències inculpatòries: “Si l’acusat hagués estat una persona qualsevol, potser l’haguessin condemnat”, conclou.

La Plataforma JustíciaxJonathan ha convocat demà una concentració a les vuit del vespre davant l’Ajuntament de Terrassa durant el transcurs del Ple Municipal.