L'ajuntament de Vic denunciarà els immigrants sense papers que intentin accedir als serveis socials bàsics

L'ajuntament de Vic denunciarà els immigrants sense papers que intentin accedir als serveis socials bàsics

L’equip de govern, format per CiU, PSC i ERC fa un pas més en la seva campanya contra els immigrants i delatarà les persones que no estiguin en situació regularitzada i intentin empadronar-se per accedir als serveis bàsics. Finalment, aquest passat 12 d’abril, es va posar en marxa oficialment el mecanisme per fer efectiva la delació a la Subdelegació al govern espanyol.

La direcció de CiU ha mostrat públicament el seu suport incondicional a l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal (militant d’UDC) i a aquesta mesura, que el dirigent Felip Puig arribà a qualificar d’“exemplar”, apostant així per jugar la carta xenòfoba en la cursa electoral cap al govern de la Generalitat, en competència amb el PP, que ha anunciat que presentarà mocions a tots els ajuntaments per a estendre l’exemple.

>> El Col·lectiu Ronda denuncia que la mesura és il·legal i que pot constituir un delicte de prevaricació.

ERC i PSC s’haurien desmarcat tímidament de l’actuació dels seus regidors, sense prendre però cap mesura concreta, alegant que la mesura podria “vulnerar la llei de Protecció de Dades”.

Inicialment el consistori havia intentat impedir l’accés al padró als estrangers en situació administrativa irregular, havent de desestimar la mesura per ser il·legal. Davant d’això, ara ha optat per la mesura de delació.

En aquest sentit però, el Col·lectiu Ronda a més de denunciar aquest vulneració dels drets de les persones, ha elaborat un informe jurídic en què ha advertit l’alcaldia de Vic que la mesura també és il·legal, i que si informa el Govern espanyol de la presència de ciutadans estrangers en situació irregular incorrerà en un delicte de prevaricació, previst i penat a l’article 404 del Codi Penal, ja que l’administració adoptarà una resolució arbitrària sabent-la injusta o contrària a Dret.

De de l’associació d’immigrants Amic Amazic de Vic, Mohamadi Bouziane explicava que durant el primer dia no s’havia conegut encara cap cas de delació de persones en situació irregular, i és que del miler de persones que s’han empadronat els darrers mesos, només 23 no tindrien els papers en regla.