[bar group="860×106"]

L’alcalde de Girona i quatre dels gironins encausats declaren davant el jutge

girona 22 febAquesta setmana s’ha fet a Girona la declaració de quatre dels sis gironins encausats, el dimecres, a més de la de l’alcalde, Carles Puigdemont, el dimarts. Persones solidàries i col·lectius de la ciutat es van concentrar dimecres a les portes de la seu judicial, per donar suport als processats per protestar contra les retallades durant un acte a l’Espai La Caixa de la ciutat en què participava el conseller de Sanitat autonòmic Boi Ruiz..

El dimarts 21 de febrer va declarar Carles Puigdemont, alcalde de Girona, i testimoni de l’acusació contra els 6 activistes contra les retallades, i dimecres van comparèixer davant del jutge quatre dels sis imputats, que es van acollir al dret de no declarar argumentant que no havien de donar explicacions a ningú de la seva participació en un acte de protesta que consideren legítim i necessari. Els dos imputats que queden per declarar seran cridats la setmana vinent.

Fonts de la campanya de suport i l’advocat dels encausats, Benet Salellas, valoren que ara tot depèn del jutge, ja que amb la declaració de Puigdemont, que va moderar les seves declaracions inicials, “a causa de la pressió de la campanya de solidaritat i els nombrosos suports”, i la manca de proves que hi ha, “si es tira endavant el cas serà únicament per interès polític i buscant un càstig exemplaritzant”.  El proper pas serà quan el jutge decideixi si arxiva el cas, si el fa avançar cap a la via penal o civil, o si crida a declarar els mossos d’esquadra per tenir més elements d’anàlisi.

Mentrestant la campanya continuarà amb les seves activitats i amb la recollida d’adhesions en suport a les sis persones encausades,  treballadores de la sanitat pública (personal de l’Hospital Trueta i del servei d’ambulàncies), i  implicades en els moviments socials de Girona (membres de l’Assemblea Popular, militants d’Endavant-OSAN, afiliats de la CGT i membres d’ASSACS).


[bar group="860×106"]