[bar group="860×106"]

Lent creixement de les CUP a Ponent


ponentAlfés és, juntament amb Arenys de Munt i Viladamat, un dels tres municipis dels Països Catalans on la CUP ha estat la força més votada. Tot i així, només suma 3 dels 7 regidors del consistori. CiU i ERC, amb 2 regidors cadascú, completen el panorama. Sembla, doncs, que en la decisió que prengui ERC hi ha el fet que Alfés passi a ser la primera alcaldia cupaire de Ponent.

També a les Borges Blanques, una de les capitals històriques de l’independentisme, la CUP assoleix representació per primera vegada al consistori, amb un únic regidor. En canvi, a Balaguer la CUP quedà lluny encara de la barrera del 5%. On sí que aconsegueixen representació és a El Soleràs.

A Torà, municipi on la CUP ha tingut presència a l’ajuntament des de 1999, els resultats aconsegueixen aturar la tendència a la baixa de la formació. Els tres regidors de 1999 es convertiren en dos el 2003 i en un el 2007. Ara, però, han recuperat el segon regidor i augmentat de vots.

A Bellmunt d’Urgell, malgrat que la CUP assolís més del 40% dels vots, no aconseguí cap regidor degut al sistema de llista oberta dels municipis de menys de 250 habitants. En aquest cas, els votants de CiU acumularen tots els seus vots als candidats de la pròpia llista, deixant fora del consistori la resta d’opcions. A Cava, amb el mateix sistema d’elecció, la derrota de la CUP fou contundent, assolint només 4 vots.

A Lleida ciutat, la CUP aconsegueix una millora del seu resultat, passant de 1.030 a 1.464 vots, però que encara són insuficients per a superar la barrera del 5%. En aquesta ciutat el PSC obté el seu millor resultat i, tot i recular en vots, conserva la majoria absoluta. Qui també recula en vots és CiU, que empata a regidors amb un PP a l’alça. Tant ICV com ERC queden fora de l’ajuntament.

  • Resultats de les candidatures d’unitat popular a les comarques de Lleida:

 

ponent

 

+ Tots els regidors de la CUP poble a poble

+ La CUP llueix múscul a les comarques gironines

+ La CUP aferma posicions al centre del Principat

+ Les CUP pugen a Valls i entren a Reus, però l’onada de la dreta escombra el Camp de Tarragona i l’Ebre

+ Les CUP creixen als vallesos i les CAV es reforcen a l’Occidental

+ Es debilita el domini del PSC al Baix Llobregat i CiU esdevé segona força

+ La taca de la unitat popular s’estén al Penedès, Anoia i el Garraf

+ El PSC perd l’hegemonia al Barcelonès mentre CiU guanya Barcelona i el PP Badalona

+ Matisos dins el domini blau. Radiografia de les eleccions a la Ciutat de València

+ Illes Balears: El PP arrasa, però el PSM aguanta l’embestida


[bar group="860×106"]