[bar group="860×106"]

Les protestes pel desallotjament de Can Vies creixen i s’estenen el 3r dia

sants01Les protestes dels dos darrers dies pel desallotjament del Centre Socials Autogestionat Can Vies han arribat al tercer dia amb més força que mai. Després de dos dies d’enfrontaments i malgrat el discurs criminalitzador dels mitjans de comunicació de masses sobre la resposta que està generant el desallotjament, les mobilitzacions han estat avui més nombroses i més massives. Ja el dimarts, ben entrada la nit, les mostres de solidaritat es van començar a escampar pel territori, i les crides a mobilitzacions per l’endemà es van començar a multiplicar. El que havia començat com una resposta al desallotjament de Can Vies prenia forma de denúncia de la situació política i social que viu el nostre país, i nombrosos dels col·lectius socials que lluiten contra les desigualtats, feien seva la defensa de la casa okupada, ampliant-la i diversificant-la.

Les mobilitzacions a Barcelona

cv03Les mobilitzacions a Barcelona havien estat convocades aquest cop de forma descentralitzada i la pluja constant no va ser un impediment perquè la gent anés apropant-se als llocs de trobada. Però un cop concentrats, els manifestants van abandonar els respectius barris per dirigir-se cap a Sants. Per la seva banda, a Sants els esperava una concentració de gent que anava creixent i una cassolada en estèreo, ja que les cassoles es picaven des del carrer, però també des dels balcons, una protesta protagonitzada pels veïns i veïnes que es mantindria durant tota la nit. Poc a poc anaven arribant les diverses columnes des dels barris (Clot, Gràcia, Ciutat Vella, Sant Andreu, Horta, Eixample, Poble-sec, Sant Martí, La Marina-Zona Franca…). També arribarien a Sants columnes de manifestants des de poblacions properes com Cornellà i l’Hospitalet.

Passats dos quarts de deu, la concentració aplegava milers de persones. En aquest moment arrencava la manifestació per la carretera de Sants direcció plaça Espanya, cap a la seu del Districte. Des d’un balcó se sentia l’Estaca d’en Lluís Llach. Però un cordó policial impedia el pas de la manifestació i començaven els primers estira i arronsa. En aquest moment, la policia començava a utilitzar el canó de so i a realitzar càrregues que van produir que la gent es dispersés i comencés a aixecar barricades per tal de defensar-se. Els incidents es van generalitzat llavors, i al llançament de projectils de foam, als trets de salves i a les porres dels mossos, els manifestants van respondre amb pedres, i una part destacada de veïns i veïnes, amb crits de “Policia, fora del barri” i repic de cassoles.

A banda dels avalots al barri de Sants, també hi va haver alguns talls de carrer a Gràcia i al Guinardó, on després d’una càrrega dels mossos es va cremar una furgoneta de TMB.

La solidaritat s’estén pels Països Catalans… i més enllà encara

cvtarragona2Van ser nombroses les protestes que es van realitzat arreu del país. La més nombrosa es va desenvolupar a València, on mig miler de persones es van concentrar a la plaça del País Valencià. La policia hi va realitzar identificacions. A Terrassa i a Girona van ser 300 les persones concentrades, i en ambdós casos van acabar fent una manifestació. A Palma, la mobilització va patir la intervenció de la policia, que va detenir quatre persones. A Mataró es va tallar la Nacional II. I diverses mobilitzacions van tenir com a objectiu seus de CDC, el partit al qual milita en Jordi Martí, el responsable polític del desallotjament. Així, a Vic, una manifestació d’un centenar de persones va passar per davant de la casa del Conseller d’Interior Ramon Espadaler i va acabar davant la seu de Convergència. També a Berga i a Lleida la manifestació va acabar davant la seu de Convergència. A Tarragona la manifestació tenia el mateix destí, però la policia ho va impedir i van haver d’acabar davant la seu de la Generalitat. I a Gramenet, i a Cerdanyola, i a Igualada, i a la Seu d’Urgell, i…

D’altres indrets de l’Estat han convocat també mobilitzacions de solidaritat amb Can Vies, entre les què cal destacar, pel seu caràcter simbòlic, la cercavila del barri burgalès de Gamonal.

Balanç repressiu

Durant el dimecres, els detinguts la primera i la segona nit, un total de vuit, sortien tots al carrer amb càrrecs. Però durant la tercera nit, les detencions van ser molt superiors, i a les quatre de primera hora a Palma, caldrà sumar-ne com a mínim una vintena llarga més practicades a Sants. A Palma, ja van marxar a dormir amb una nova convocatòria de concentració per l’endemà davant dels Jutjats de Via Alemanya a dos quarts de cinc. I segur que no serà la única.

Galeria d’imatges del 28 de maig

cv06 cv05
Sants Sants
cv00 cv01
La Manifestació a Sants  Sants
cvsants21 cvsants22
Sants Sants
 cv07  cv09
 Sants  Sants
 cv08pilotes  cv03
 Projectils usats pels Mossos  Sants
 cv04  cv-cardedeu
 Guinardó, camioneta de TMB cremada  Cardedeu
 cv-cloteix  cv-gracia
 Eixample, BCN  Gràcia, BCN
 cv-plma  cvplma
 Palma  Palma
 cv-standreu  cv-stcugat
 Sant Andreu, BCN Sant Cugat
cv-valencia cv-vic
València Vic, escratx al domicili del Conseller d’Interior
cv-vilanova cvbadalona
Vilanova i la Geltrú Badalona
 cvberga  cvcerdanyola
 Berga Cerdanyola
 cvciutatvella  cvcornella
 Ciutat Vella, BCN Cornellà
 cveixample  cvgirona
 Eixample, BCN Girona
 cvgracia  cvguinardo
 Gràcia, BCN Guinardó, BCN
 cvhorta  cvhospitalet
 Horta, BCN Hospitalet
 cvigualada cvlleida 
 Igualada Lleida
 cvmataro  cvmnresa
 Mataró Manresa
 cvmollet  cvpoble9
 Mollet Poblenou, BCN
 cvrubi  cvsabadell2
 Rubí Sabadell
 cvsabadell  cvstacoloma
Sabadell Sta Coloma de Gramenet
 cvstquirze  cvtarragona
 Sant Quirze del Vallès Tarragona
 cvvendrell cvvilafranca 
 El Vendrell

Vilafranca

Dos dies de protestes contra el desallotjament de Can Vies


[bar group="860×106"]