L’esquerra independentista denuncia la impunitat policial i feixista durant el 9 d’Octubre

... i continua amb la lluita antifeixista el 12 d'octubre

Les organitzacions de l’esquerra independentista han fet públic un manifest per denunciar la impunitat policial i la complicitat amb el feixisme d’aquesta i d’altres institucions viscudes durant la passada Diada del 9 d’Octubre a València.

Al manifest, que podeu llegir íntegrament ací, es crítica la presència d’organitzacions feixistes a la processó cívica del matí. Una presència que desemmascara la “normalitat democràtica” que volen transmetre els “mal anomenats governs de canvi”.

Així mateix, les organitzacions independentistes denuncien les confiscacions de pals de banderes i les identificacions “que curiosament només es van realitzar en el nostre bloc”. Però els fets més greus es produiren “després de la manifestació de la vesprada, la qual es va desenvolupar sense cap incident remarcable i on la militància independentista i antifeixista va patir una greu persecució policial”. Com relaten en el manifest, una persona fou identificada i escorcollada, i davant de les protestes dels acompanyants, un grup nombrós foren escorcollats contra la paret i també identificats. Les organitzacions asseguren al comunicat que “la violència policial va ser una constant, van agredir diverses militants de l’Esquerra Independentista i es van encarar amb una companya tot espentant-la i agafant-la del pit. Una altra militant va ser agafada pel braç i llançada a terra per a després ser escorcollada i identificada a banda del grup i ser amenaçada d’una possible multa per desobediència”

D’altra banda, i mentre es produïen aquests incidents, un grup de feixistes atacava impunement diversos assistents a la manifestació que estaven de camí a casa. “La impunitat de les actuacions dels grups feixistes que lliurement es mouen per la ciutat contrasta amb la vigilància, el control i la persecució policial que hem patit per l’únic fet de manifestar-nos”, conclouen.

El manifest inclou una exigència a les institucions a acabar amb la impunitat polícial i feixista, però, sobretot, fa “una crida a perdre la por i a l’organitzar-nos per a recuperar els carrers”.

Més antifeixisme: 12 d’octubre, un cim una estelada

Un cim una esteldada 2016

Coincidint amb la celebració fel Dia de la Hispanidad”, diverses organitzacions de les comarques centrals valencianes han organitzat l’excursió “un cim, una estelada”, i amb l’edició d’enguany, ja en són 15. Així, una cinquantena de membres del Centre Excursionista Benicadell de Castelló de Rugat, el Grup de muntanya Viarany, Greixers, l’Ateneu popular de Xàtiva  i l’assemblea intercomarcal d’Endavant-OSAN van pujar el passat dimecres 12 d’octubre El Puig de Xàtiva.

El Puig, es troba al mig de l’horta de Xàtiva i està coronat per una ermita, l’ermita del Puig, en situació d’eterna rehabilitació.  Tot i que només fa 286m d’alçada és tot un símbol del patrimoni històric i natural de les socarrades. En baixar s’ha gaudit d’un dinar a l’Ateneu popular de Xàtiva

La campanya va ser iniciada l’assemblea d’Endavant-OSAN a la Vall d’Albaida i ha tingut continuació fins al dia de hui amb col·laboració de difunts col·lectius que han garantit la seua organització en tots aquests anys. La iniciativa, que inicialment fou impulsada des d’una campanya nacional, reclama que el dia 12 d’octubre, als Països Catalans no tenim res a celebrar, per això es convoca a pujar un cim emblemàtic, reivindicant així la llibertat de la nació completa. A la Vall aquesta iniciativa ha tingut continuïtat coronant-se cim emblemàtics de les comarques centrals com el Benicadell, Puigcampana, el Mondúver, el Circ de la Safor, el Montcabrer o el Buixcarró.

.