L’esquerra independentista gironina clava un important revés a l’autonomisme

El pols llançat per ERC i el PSC a l’esquerra independentista de Girona ha estat un rotund fracàs. Les dues formacions, juntament amb una desena d’entitats, van convocar una marxa contra la retallada del Tribunal Constitucional, amb la intenció de fer reviure l’esperit del 10-J i neutralitzar la manifestació de l’esquerra independentista. La CUP i Maulets es van mantenir ferms en la convocatòria d’una manifestació independentista i van denunciar l’autonomisme que destil·lava la marxa dels partits parlamentaris. Aquesta aposta va comptar amb el beneplàcit de la ciutadania independentista, i el resultat final és inapel·lable.

Mentre la CUP i Maulets congregaven prop de 5.000 persones, els partits parlamentaris (ERC, PSC, CiU, SCI, CCOO i UGT -només Reagrupament va cridar a manifestar-se al bloc de la CUP-) congregaven dos centenars escassos de manifestants, en la seva immensa majoria càrrecs públics dels partits. La cara d’alguns representants d’aquestes formacions ho deia tot. Pel cantó independentista, en canvi, tot era alegria davant una de les mobilitzacions independentistes més nombroses celebrada mai a Girona.

En l’acte previ a la manifestació hi intervingueren Iñaki Gil de San Vicente com a representant de l’esquerra independentista basca i un portaveu de la Mesa pels Drets Socials de Girona, que remarcà la necessitat de mobilitzar-se de cara a la vaga general del 29-S, i un representant de Maulets. Finalment, l’acte el clogué Jordi Navarro, de la CUP de Girona, remarcant la importància de treballar per la independència des de la base.